Wat is DM?

Wat betekent DM'? Een DM is een direct mail. Dat is een poststuk, zoals een ansichtkaart, brochure, folder of flyer. Vaak is de boodschap gepersonaliseerd voor de ontvanger. Juist dit persoonlijke en tastbare maken een direct mailing van onschatbare marketingwaarde. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden!

Direct Mail

Wat is dm
2rem

Waar staat DM voor?

DM is de afkorting van direct mail. Een DM is een tastbaar poststuk, zoals een folder, wat eenvoudig gepersonaliseerd kan worden, met als doel de ontvanger te activeren. Voor een winkelbezoek of aankoop, of bijvoorbeeld voor een donatie. DM biedt bedrijven de kans om op een effectieve en persoonlijke wijze in contact te komen met hun doelgroep. Of het nu gaat om retail, automotive of een financiële branche.

Wat is een DM


Voordelen DM

DM’s of direct mailings brengen vele voordelen met zich mee vergeleken met online communicatieuitingen en advertenties.

  • Wat DM’s van meerwaarde maakt, is dat het tastbaar is voor de ontvanger. Tegenwoordig worden consumenten dagelijks overspoeld door niet-tastbare uitingen, zoals advertenties op sociale media, YouTube en Google. De online concurrentie is tegenwoordig zo groot, dat het lastig is om als adverteerder op te vallen tussen alle aanbieders.
  • Doordat DM bij iemand thuis of bij het bedrijf op de deurmat valt, is er al direct interactie. Gewild of ongewild leest de ontvanger wat er op de voorkant staat. Oftewel, de belangrijkste boodschap is al binnen. Als dit een gepersonaliseerde boodschap is, is de kans groter dat de persoon wordt overtuigd om verder te lezen en te handelen.
  • Wat DM mede uniek maakt, is dat er op het moment van ontvangen geen andere aanbieders zijn. Jouw DM is de enige boodschap, zonder afleiding van externe factoren of alternatieven. 

Ludo Verhiel

Meer weten?

Wil je meer te weten komen over wat DM voor jou kan betekenen? Lees dan verder op de volgende pagina of neem contact op met onze expert Ludo.

Ludo Verhiel - Business consultant

+31 88 949 41 42
ludo.verhiel@pondres.nl

Neem contact op met