Dataverrijking

Wat is dataverrijking en hoe zorgt het voor een schoon databestand?

Met duizenden verhuizingen, honderden echtscheidingen en sterfgevallen bevat dagelijks 15 tot 20% van uw gegevensbestand onjuiste informatie. Zonde! Omdat deze gegevens een belangrijke rol spelen in de resultaten van jouw marketingcampagnes. Pondres verrijkt jouw database en levert dieper inzicht, klantkennis en efficiëntie.

DataverrijkingDatamanagement

Dataverrijking
2rem

Data verrijking

Wat is dataverrijking?

De definitie in het kort: “de verrijking van gegevens”. Wat houdt verrijken nou echt in? Met verrijken van data worden jouw gegevens geverifieerd, aangepast en uitgebreid. Het doel is om interne en externe data te koppelen, om zo een volledig profiel op te bouwen van (potentiële) klanten.

 

De schone database die is verrijkt kan worden ingezet om (potentiële) klanten te bereiken. Met de meest actuele data kan een marketingcampagne worden gepersonaliseerd naar de interesse van de ontvanger. Personalisatie zorgt vervolgens voor een hogere respons, meer conversie en een betere klantbeleving. Met data verrijking wordt er in kosten bespaart en in resultaat geïnvesteerd.  

 

Maar waarom is het zo belangrijk? Zoals eerder genoemd bestaat 15 – 20% van het databestand vol met foutieve informatie. Deze foute informatie is met de tijd ontstaan omdat consumenten voortdurend in beweging zijn. Zij staan geen moment stil, maar jouw CRM-systeem helaas wel. Men geeft nou eenmaal niet snel een adres- of emailwijziging door. Als je vervolgens een direct mail- of e-mailcampagne verspreid, is er geen kans dat deze aankomt. De consument is al vertrokken. Maar je hebt voor deze consumenten wel kosten gemaakt, zonde.

 

Hoe werkt data verrijking

Verrijken begint bij basisgegevens. Het huidige klantenbestand wordt getoetst op volledigheid en fouten. Onze gespecialiseerde partner heeft beschikking over actuele en privacy bestendige (openbare) bronnen. Binnen de AVG-richtlijnen wordt jouw data naar volledigheid aangevuld met basisgegevens.

 

Vervolgens breiden we de data uit met waardevolle informatie over jouw klanten, zoals koopgedrag en gezinssamenstelling. Hierdoor weet je exact wie je klanten zijn en waar zij behoefte naar hebben. Zo kan je jouw campagnes tot in detail personaliseren.

 

Database verrijking

Data is het nieuwe goud en overal om ons heen. De kunst is om ongestructureerde data te structureren. Bij Pondres helpen we je graag om jouw database om te zetten tot jouw persoonlijke goudmijn. Jouw klantenbestand nemen we zorgvuldig onder de loep. Er wordt gezocht naar fouten binnen het bestand en gaten die gedicht kunnen worden om vervolgens de data aan te vullen en uit te breiden.

 

We verrijken de volgende datagegevens:

 

2rem

Direct je data verrijken bij Pondres

Al jaren structureren wij data voor vele tevreden klanten. Graag zetten we onze expertise in om ook jouw database om te toveren tot goudmijn. Wil jij samen met ons alles uit je database halen? Laat het direct weten.

Vul je gegevens in 

Online een vraag stellen, afspraak maken of meer informatie? Dat kan! Vul ons formulier* zo compleet mogelijk in, dan nemen wij binnen twee werkdagen contact met je op.

 

Ik blijf graag op de hoogte via de nieuwsbrief

Davy_pf-1

Liever persoonlijk contact?
Wil jij meer informatie over data verrijking en wat voor effect dit heeft? Neem voor al je vragen gerust even contact met mij op!

Davy Nanulaitta - Accountmanager
+31 6 12 47 17 60
davy.nanulaitta@pondres.nl

Neem contact op met