Aangetekend versturen

Aangetekend versturen is een manier van postverzending waarbij de verzender een bewijs van ontvangst krijgt. Tegenwoordig zijn er goedkopere en betere alternatieven te verzinnen om te garanderen dat een bericht is aangekomen bij de afzender. Op deze pagina vind je informatie over het verzenden van een aangetekende brief en interessante alternatieven.

Direct versturen

Header_smal

Wat is een aangetekende brief

Wat is een aangetekende brief? Een veelvoorkomende vraag wanneer je onbekend bent in de wereld van verzending. Een aangetekende brief is een brief waarvan de verzender een bewijs van ontvangst krijgt.

 

Een brief aangetekend versturen gebeurt vaak bij belangrijke post of documenten, zoals een contract, factuur of financiële informatie. Het aangetekend versturen biedt je meer zekerheid over je brief. De brief wordt persoonlijk overhandigd aan de ontvanger zodra deze hiervoor heeft getekend. Hierdoor valt de brief nooit in verkeerde handen.

 

Voordelen aangetekende post

Wanneer je ervoor kiest om post aangetekende te versturen, brengt dit verschillende voordelen met zich mee.

 

Ten eerste biedt het meer zekerheid, aangezien het poststuk na tekenen in persoon wordt overhandigd aan de ontvanger. Blijkt het niet mogelijk om het poststuk af te leveren? Dan wordt deze teruggestuurd naar de verzender, waardoor er geen kans bestaat dat de brief kwijtraakt of in verkeerde handen valt.

 

Daarnaast wordt elke aangetekende brief voorzien van een track & trace-code. Hierdoor kun jij de brief wereldwijd volgen tot aan de overhandiging. Zo ben je altijd op de hoogte van de locatie van je brief.

 

Aangetekende brief naar postbus

Wil je een aangetekende brief naar een postbus versturen? Dan wordt de aangetekende brief afgeleverd bij een postkantoor in de buurt. De geadresseerde krijgt vervolgens een kaartje in zijn postbus met het adres van ophalen. Nadat de geadresseerde zich heeft gelegitimeerd krijgt deze het poststuk overhandigd. Wordt het poststuk niet afgehaald? Dan wordt deze geretourneerd aan de afzender.

 

Aangetekende brief versturen naar het buitenland

Het is naast normale brieven ook mogelijk om aangetekende brieven te versturen naar het buitenland. Dat is handig voor wanneer je bijvoorbeeld een paspoort, factuur of contract wil versturen. Door een aangetekende brief te versturen weet je zeker dat jouw brief veilig en juist aankomt.

 

Kan de aangetekende brief niet geleverd worden aan de ontvanger? Dan wordt deze geretourneerd naar het verzendadres. Zo komt de brief nooit in verkeerde handen.

 

Wil je een document versturen en meteen laten ondertekenen? Bekijk dan ook de mogelijkheden van een digitale handtekening of bespreek alternatieven met onze postexpert. Er zijn in vele gevallen veiligere, goedkopere en makkelijkere oplossingen dan aangetekend versturen.

 

Alternatieven voor een aangetekend versturen

Tegenwoordig zijn er verschillende technologieën die voor de zakelijke wereld efficiënter zijn dan aangetekende brieven. Pondres biedt tevens digitale alternatieven aan, zodat jij efficiënt aangetekend kan versturen. Bekijk bijvoorbeeld onze mogelijkheid voor een digitale handtekeningepayment of secure email.

 

Aangetekende brief verzenden met Pondres

Wil jij brieven of pakketten aangetekend versturen of gebruik maken van onze digitale diensten? Pondres is jouw zakelijke partner voor al je verzendingen. Via Pondres kun je al jouw brieven veilig versturen, aangetekend en tegen lage portokosten. 

 

Davy_pf-1

Aangetekend versturen met Pondres
Wil jij meer informatie over hoe wij jouw brieven aangetekend versturen? Neem gerust even contact met mij op!

Davy Nanulaitta - Accountmanager
+31 6 12 47 17 60
davy.nanulaitta@pondres.nl