Aangetekend mailen

Aangetekende mail versturen met o.a. Outlook

Naar Secure eMail

Aangetekend mailen

 

De wereld digitaliseert in rap tempo. Klassieke papierstromen maken plaats voor de digitale variant. Dit biedt veel voordelen, communicatie is sneller bij de doelgroep en jij hebt direct inzicht in de communicatiestromen. Wij helpen je graag met je digitale transformatie. Vervang je aangetekende fysieke post vandaag nog voor aangetekende mail.

 

 

Wat is aangetekend mailen


In tegenstelling tot reguliere e-mails, wordt bij aangetekende e-mail de inhoud van het bericht beschermd. Bij "gewoon" mailverkeer heb je weinig controle over de inhoud van berichten. Deze e-mails worden onversleuteld verzonden. Dit betekent dat iedereen die e-mail onderschept, de inhoud ervan kan zien. Alle e-mails die via aangetekende mail worden verzonden, zijn gecodeerd. Onder andere dankzij encryptie blijft de informatie veilig en alleen beschikbaar voor de ontvanger.

 

 

beveiligd mailen

 


Beveiligd en aangetekend e-mailen, hoe werkt dat? 

 

Ga naar de whitepaper

 

 

 

 

Welke informatie moet je veilig versturen?


Een veilige uitwisseling van gevoelige informatie is niet alleen belangrijk voor financiële dienstverleners. Veilig mailen is essentieel voor elk bedrijf en elke organisatie die vertrouwelijke privacy- en/of bedrijfsgevoelige informatie deelt. Denk o.a. aan de volgende gegevens en documenten: contracten, jaarplannen en medische-, etnische-, naw- en financiële gegevens.

 

 

Track-and-trace aangetekende mail


Een groot voordeel van Secure eMail is de traceerbaarheid. Je kan de voortgang van de e-mail op elk moment bekijken met behulp van de track-and-trace functionalitei. Je kunt realtime zien wanneer de brief arriveert en wordt geopend. Beveiligde e-mail maakt gebruik van verschillende verificatiemethoden, zodat alleen de ontvanger toegang heeft tot de inhoud van de e-mail. Dit maakt de overdracht rechtsgeldig. Het verzenden, ontvangen en openen van een e-mail kan niet worden ontkend.

 

Met aangetekende mail ben je altijd beschermd tegen de meest voorkomende oorzaken van datalekken:


• Onderschepping van e-mail
• Inbraak in e-mailboxen
• Menselijke fouten

 

Hoe aangetekend mailen werkt


Veilig en aangetekend mailen is handig voor zowel de afzender als de ontvanger. Je gebruikt een SaaS-oplossing als afzender, dus geen ingewikkelde installaties of updates. De ontvanger hoeft geen software te downloaden, hij kan het bericht en de documenten direct inzien, uiteraard na authenticatie.

 


Eén of twee keer inloggen


Met beveiligd aangetekend e-mail bescherm je dus zowel de e-mailinhoud als het bijbehorende document. Er zijn verschillende mogelijkheden voor authenticatie. De meest bekende en gebruikte authenticatiemethode is het gebruik van een gebruikersnaam en wachtwoord. Voor extra veiligheid bevelen wij tweefactorauthenticatie aan. Naast het inloggen met bijvoorbeeld een gebruikersnaam en wachtwoord, wordt een andere methode gebruikt. Er wordt bijvoorbeeld een code verzonden via sms of e-mail.

 aangetekende mail versturen

 

Voordelen aangetekend mailen

 

Automatisch en handmatig 

 

Laagdrempelige integratie met bestaande geautomatiseerde verwerkingssystemen. Log in via de webportal of via de Outlook-plug-in voor handmatig gebruik.

 

Veilig 

 

Niet te onderscheppen, uitgerust met de marktconforme versleutelingsstandaard AES-256, waarin elk bestand uniek is versleuteld.

Vertrouwelijk

 

Verplichte autorisatie via authenticatie of identificatie naar keuze volgens het gewenste eIDAS-niveau.

 

Betrouwbaar

 

Het onweerlegbare bewijs dat het document niet is gewijzigd (integriteit), afkomstig is van de afzender (authenticiteit) en werd ontvangen door een bevoegde persoon (onweerlegbaarheid).

Kostenbesparend

 

Aangetekende post kan worden vervangen door aangetekende e-mail. Er is geen verplichte bundel afname, je betaalt voor het daadwerkelijke gebruik.

 

Veilig en versleuteld mailen vanuit Outlook


Door een eenvoudige koppeling mail met Secure eMail ook veilig en aangetekend via Outlook. Op deze manier kan je zowel 1 op 1 e-mails als bulkmail verzenden via jouw bestaande e-mailprogramma. Zo schakelt iedereen in jouw bedrijf eenvoudig over naar beveiligd en aangetekende e-mail. Na de koppeling moet het e-mailaccount in Outlook opnieuw worden geverifieerd. Validatie zorgt ervoor dat alleen de afzender en ontvanger het e-mailbericht kunnen zien. Na de koppeling heb je in Outlook de keuze: standaard e-mail of een beveiligde en aangetekende mail versturen.

 

 

Beveiligd en aangetekend mailen, hoe werkt dat?

 

Wanneer is beveiligd e-mailen nodig en waar moet een betrouwbare e-mailoplossing aan voldoen? Dit en meer lees je in de gratis whitepaper. Vraag nu de whitepaper aan en ontvang deze direct in je mailbox.

 

 


* Pondres gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Meer hierover lees je in onze privacyverklaring. Met de download ga je ermee akkoord dat Pondres contact met je op kan nemen.Aangetekend mailen met Pondres Secure eMail


Pondres is een vooruitstrevende aanbieder met betaalbare en innovatieve digitale oplossingen. Denk hierbij aan onder meer veilige en aangetekende e-mail, cliënt onboarding, digitale handtekening, digitale betalingen en duidelijke procesregistratie via een passende workflow. Op deze manier ondersteunen we onze klanten bij het effectief vervangen van (papieren) analoge processen. Onze beveiligde e-mailservice maakt deel uit van het Digitaal Communicatie Portfolio van Pondres.

 

 

Digitaal Communicatie Portfolio