Wat is veilig emailen met
Secure eMail

Beveiligd en aangetekend mailen met Secure eMail

Wat is secure email

 

Secure eMail is een mailoplossing waarmee je beveiligd en aangetekend vertrouwelijke en privacygevoelige informatie kan versturen. Zo kan je organisatie zorgeloos privacy- en bedrijfsgevoelige informatie en belangrijke documenten delen. Geen risico op menselijke fouten of een datalek. Wel zo veilig dus!

 

 

E-mail is een vertrouwd communicatiemiddel, we gebruiken het dagelijks op ons werk en voor privé communicatie. E-mail is een prima medium om allerlei boodschappen uit te wisselen. Maar zodra het gaat om privacy- of bedrijfsgevoelige informatie, is het belangrijk om een veilige manier van e-mail te gebruiken. Conventionele e-mail is gevoelig voor datalekken met fraude, privacy schending, reputatieschade en forse boetes als gevolg. Een bedrijf kan slachtoffer worden van cybercriminaliteit maar ook menselijke fouten zijn vaak de oorzaak van een datalek. Natuurlijk wil je dit voorkomen.

 

 

Wat is secure email

In tegenstelling tot conventionele mail, beveilig je met Secure eMail de inhoud van je e-mail. Bij “gewoon” e-mailverkeer heb je geen controle op de inhoud van de inbox en outbox. De mailtjes worden namelijk onversleuteld verstuurd. Dit heeft als gevolg dat iedereen die de e-mail onderschept, de inhoud van de mail kan inzien. Alle e-mailtjes die via Secure eMail worden verstuurd zijn encrypted. Door o.a. de encryptie blijft de informatie veilig en beschermd en is het alleen toegankelijk voor de ontvanger.

 

 

beveiligd mailen

 


Beveiligd en aangetekend e-mailen, hoe werkt dat? 

 

Ga naar de whitepaper

 

 

 

 

Welke informatie moet je veilig versturen

Beveiligd mailen is niet alleen van toepassing op financiële dienstverleners. Voor ieder bedrijf en organisatie die privacy- en/of bedrijfsgevoelige informatie deelt is veilig mailen van groot belang. Denk hierbij aan de volgende gegevens en documenten: iemands ras, godsdienst, financiële en medische gegevens maar ook contracten en jaarplannen.

 

 

Track-and-trace bij secure e-mail

Een goede traceerbaarheid van een e-mail is van belang. Via een track-and-trace mogelijkheid kun je het proces van een verzending te allen tijde bekijken. Het is real-time inzichtelijk wanneer de email is aangekomen en wordt geopend. Secure e-mail maakt gebruikt van verschillende authenticatie methoden zodat enkel de geadresseerde toegang krijgt tot de inhoud van de email. Dit maakt de verzending rechtsgeldig. Het versturen, ontvangen en openen van de email kan niet ontkend worden.

 

Met secure e-mail ben je altijd beschermd tegen de meest voorkomende oorzaken van datalekken:

 

 

  • Email onderscheppingen
  • Inbraak in e-mailboxen
  • Menselijke fouten

 

Hoe werkt secure email

Beveiligd mailen is gebruiksvriendelijk voor zowel de verzender als ontvanger. Als verzender maak je gebruik van een SaaS oplossing, dus geen ingewikkelde installaties en updates. De ontvanger hoeft geen software te downloaden en kan direct de mail en de documenten bekijken, uiteraard na authenticatie.

 

 

1 of 2 keer authentiseren 

Met secure e-mail wordt zowel de inhoud van de e-mail als het bijbehorende document beschermd. Er zijn verschillende authenticatiemogelijkheden, de meeste bekende en gebruikte methode is door middel van een gebruikersnaam en wachtwoord. Voor extra beveiliging is two-factor authenticatie aan te raden. Naast bijvoorbeeld het inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord wordt er dan nog een andere methode gebruikt. Er wordt bijvoorbeeld een code via SMS of e-mail verzonden.

 

 

 

hoe werkt secure email

 

 

 

Voordelen secure e-mail

 

Automatisch en manueel 

 

Laagdrempelige integratie met bestaande systemen voor geautomatiseerde verwerking. Login via het webportaal of via de Outlook plugin voor manueel gebruik.

 

Veilig 

 

Niet te onderscheppen, voorzien van marktconforme encryptie standaard AES-256 waarbij ieder bestand uniek wordt versleuteld.

Vertrouwelijk

 

Verplichte autorisatie via authenticatie of identificatie naar keuze, conform het gewenste eIDAS niveau.

 

Betrouwbaar

 

Onweerlegbaar bewijs document niet gewijzigd is (integriteit), afkomstig verzender (authenticiteit) én ontvangen door gerechtigde persoon (non-repudiation).

Kostenbesparend

 

Aangetekende post kan worden vervangen door rechtsgeldig aangetekende e-mail. Er is geen verplichte bundel afname, je betaalt voor daadwerkelijk verbruik.

 

 

 

 

Beveiligd en versleuteld mailen met Outlook

Secure e-mail kan met een simpele worden gekoppeld aan Outlook. Zo verstuur je zowel 1-1 mails als een bulk mailing via je bestaande mailprogramma. Alle medewerkers binnen je bedrijf kunnen zo gemakkelijk overstappen op secure e-mail. Na de koppeling dient het emailaccount in Outlook opnieuw geverifieerd te worden. Met de verificatie wordt de zekerheid behouden dat het mailcontact enkel zichtbaar is voor de verzender en ontvanger. Vervolgens heb je in Outlook de keuze om standaard of beveiligd & aangetekend te mailen.

 

 

Is beveiligd mailen de oplossing voor mij?

Deelt jouw organisatie regelmatig gevoelige informatie via conventionele e-mail? Neem het zekere voor het onzekere, voorkom imagoschade én hoge boetes opgelegd door GDPR / AVG  door gebruik te maken van secure e-mail. Neem gerust contact met ons op, we kijken graag of secure email de oplossing is voor jouw organisatie.

 

 

Beveiligd en aangetekend e-mailen, hoe werkt dat?

 

Wil je alles te weten komen over de geheimen van Secure eMail? Download dan direct de gratis whitepaper. De whitepaper is voorzien van een handige checklist, waarmee je eenvoudig kunt checken waaraan een degelijke secure e-mail oplossing moet voldoen. 

 

Vraag nu de gratis whitepaper aan en ontvang deze direct in je mailbox:

 


* Pondres gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Meer hierover lees je in onze privacyverklaring. Met de download ga je ermee akkoord dat Pondres contact met je op kan nemen.Pondres is jouw secure email provider

Pondres is een vooruitstrevende leverancier met toegankelijke en innovatieve digitale oplossingen voor onder andere veilig en aangetekend e-mailen, cliënt onboarding, digitaal ondertekenen, digitaal betalen en het overzichtelijk opvolgen van de processen door middel van bijhorende workflow. Zo ondersteunen wij onze klanten om op efficiënte wijze af te stappen van de (op papier gebaseerde) analoge processen zonder onderbrekingen waar opnieuw papier gebruikt moet worden. Daardoor neemt het effect van de communicatie toe terwijl de kosten (TCO) afnemen. Onze Secure eMail Service is onderdeel van het Digitaal Communicatie Portfolio van Pondres.