Wat is digitale transformatie

Naar digitale transformatie

Wat is digitale transformatie

 

Digitaal transformeren klinkt mooi, maar wat houdt het nou echt in? Inderdaad, je bent niet de enige bij wie het begrip verwarring veroorzaakt. Op deze pagina leggen we je uit wat digitale transformatie is en welke impact het heeft op je bedrijfsprocessen.

 

 

digitale transformatie

Betekenis digitale transformatie 

Om het begrip te begrijpen, kijken we eerst naar de definitie. De betekenis van digitale transformatie is:

 

“Digitale transformatie is een proces waarin organisaties (en mensen in die organisaties) verwachtingen en kansen van toenemende digitalisering benutten om een ​​stap te zetten naar een (meer) digitale en wendbare organisatie waarin de klant centraal staat tijdens de hele klantreis, waardoor de organisatie een (duurzame) bijdrage kan leveren aan het leven van mens en samenleving.”

 

Een anders geformuleerde definitie is:

 

“Digitale transformatie is een complexe bedrijfstransformatie waarin digitale technologie een dominante rol speelt. Het is met andere woorden een transitie naar een ander businessmodel of een andere manier van organiseren waarin digitale technologie een dominante rol speelt.”

 

Beide definities bestrijken dezelfde gebieden, maar worden vanuit verschillende invalshoeken beschreven. De eerste definitie betreft hoe de transformatie het leven voor mens en maatschappij gemakkelijker maakt. De tweede definitie beschrijft in wezen de veranderingen die de organisatie moet ondergaan. Digitale transformatie raakt de hele organisatie. Het digitaliseert bedrijfsprocessen en maakt het leven van de klant en organisatie gemakkelijker, veiliger, betrouwbaarder, sneller, goedkoper, relevanter en overzichtelijker.

 

 

 

digitaal transformeren

Voordelen 

Het digitaliseren van fysieke communicatie en processen, zorgt ervoor dat de communicatie-efficiëntie toeneemt en de kosten (TCO) worden verlaagd. Gebruik de kanalen die de voorkeur heeft van je klant door deze te beheren vanuit één centraal punt. Door gebruik te maken van een omniaplatform wordt er gezorgd voor een geautomatiseerd proces en een vlotte werking over alle kanalen heen zodat uw communicatie snel, herkenbaar en correct is. Met één API-verbinding kun je al de digitale communicatiekanalen gebruiken. Geen tientallen verbindingen en IT-instellingen. Je beslist zelf welke oplossing je wil gebruiken.

 

Digitale transformatie neemt vier grote voordelen met zich mee:

 

 

  • Het bevorderen van klantinzichten
  • Kostenbesparing
  • Efficiëntie van producten en diensten verbeteren
  • Meer tevreden en loyale klanten
  • Bedrijfsrisico’s verminderen

 

 

Waarom digitaal transformeren?

Er zijn nog veel bedrijven die redeneren vanuit het product die zij aanbieden. Met de transformatie wordt die strategie geheel omgedraaid en wordt er focus aangebracht op het markt- en klantgericht werken. De klant staat altijd centraal.

 

Als bedrijf dien je continu in contact staan ​​met de doelgroep en interacteren met de klant, om op het juiste moment en via het juiste kanaal in te kunnen spelen op de behoeften en naadloos te kunnen voldoen aan de verwachtingen van hen. Om dit te verwerkelijken is digitale transformatie vereist.

 

 

Pondres is jouw partner in digitale transformatie

Zoek je een consultancy of bedrijf die jouw digitale transformatie kan verwerkelijken? Pondres is expert op het gebied van omnichannel transactionele communicatie. Wij kunnen je helpen om op een klantvriendelijke, efficiënte en veilige manier digitaal te werken en te communiceren. Voor een optimale conversie tegen de laagste kosten.

 

Selecteer onderstaande diensten en kijk wat onze koppelingen voor jou kunnen betekenen. Liever een adviesgesprek met een consultant? Neem dan direct contact op en we helpen je graag verder.

Digitale diensten

Pondres_Secure eMail_tn

Beveiligde e-mail

Met beveiligde e-mails kun je privacygevoelige informatie vertrouwelijk en compliant verzenden.

Beveiligde e-mail
tn_digitale kluis

Digitale kluis

Een online kluis is de perfecte plek om privacygevoelige documenten beveiligd op te slaan voor je klanten.

Digitale kluis
tn_digitale facturatie

Digitale facturatie

Door facturen online te verzenden kun je je klanten eenvoudiger en sneller laten betalen.

Digitale facturatie
digitale transformatie consultancy

Klaar voor een digitale transformatie?
Is je bedrijf toe aan een digitale transformatie? Wacht dan niet langer en neem direct contact met mij op. Ik help je graag bij al je vragen.

Wouter de Regt - Business Development Manager
+31 88 949 41 73

Neem contact op met

Vraag een adviesgesprek aan
Wil je advies of meer informatie? Vul dan vrijblijvend onderstaand formulier in en Wouter de Regt neemt binnen twee werkdagen contact met je op.