Orderpicken

Onze orderpicking zorgt voor efficiëntie en kostenbesparingen voor jou. Met barcodescanners picken wij razendsnel alle producten. Daarnaast zorgen meerdere controles ervoor dat het orderpicken foutloos verloopt. Orderpicking bij Pondres verhoogt klanttevredenheid en verlaagt kosten.

e-fulfilment

orderpicken
2rem

Wat is orderpicken?

De hamvraag: wat is orderpicken? Orderpicking is het proces waarbij een magazijnmedewerker, ook wel orderpicker genoemd, de orders die binnenkomen in het WMS ophaalt en verzamelt. Zodra de orderpicker de goederen uit de voorraad haalt, scant hij deze met zijn handterminal het product en de locatie. Nadat de orderpicker de goederen heeft verzameld, zal deze de orders inpakken. Inpakken is de volgende fase in het fulfilmentproces.

Orderpicken met scanner

Orderpicken met scannerOrderpicking is efficiënter geworden via orderpicken met scanner. Wanneer jouw voorraad in ons magazijn wordt gelegd, worden jouw artikel en de locatie namelijk voorzien van een unieke barcode. De unieke barcode wordt in het WMS geplaatst, inclusief het aantal items dat op voorraad ligt. Wanneer het product wordt gepickt, scant de orderpicker zowel het product als de locatie. Het orderpickingsysteem controleert vervolgens binnen een seconde of de locatie klopt met het product. Deze extra controle waakt voor een foutloos orderpickingsproces en zorgt ervoor dat jouw voorraad altijd up-to-date is. Zo weet je zeker dat altijd het juiste product wordt verzonden naar de klant. Daarnaast heeft orderpicken met scanner nog meer voordelen:

Voordelen:

✔ De voorraad is altijd up-to-date
✔ Snellere voorraadcontrole
✔ Minder fouten
✔ Altijd duidelijk waar artikelen in het magazijn liggen
✔ Sneller orderpicken, dus tijds- en geldbesparing
✔ Meer tevreden klanten en hogere omzet


Orderpickingsystemen

Voor het orderpicken zijn er twee orderpickingsystemen, namelijk: statisch orderverzamelen en dynamische orderverzamelen, maar wat is de juiste orderpicking-methode? Bij Pondres passen we beide methodes toe. Samen kijken we naar welke methode het beste aansluit bij jouw goederen. Daarnaast wordt er met eendemensionaal of tweedemensioneel orderverzamelen rekening gehouden met de pickhoogte van de goederen.

Statisch orderverzamelen

Bij statisch orderpicken beweegt de orderpicker zichzelf beweegt naar de goederen om deze te verzamelen in plaats van dat de goederen zijn kant op komen. Statisch orderverzamelen gebeurt in drie stappen: allereerst gaat de orderpicker naar de locatie van de goederen, vervolgens pickt hij de goederen en daarna brengt hij ze naar het afleverpunt. 

Dynamisch orderverzamelen

Dynamisch orderverzamelen of dynamisch orderpicken is de tegenhanger van statisch orderverzamelen. Met dynamisch orderverzamelen wordt de voorraad neergezet bij een centrale orderpickplaats, waar de orderpicker de orders pickt. De orderpicker beweegt zich dus niet zelf naar de goederen toe, maar deze komen zijn kant op, bijvoorbeeld met een lopende band.

Eendimensionaal orderverzamelen

Eendimensionaal orderverzamelen betekent dat het orderpicken gebeurt op ‘menselijke hoogte’. Voor eendimensionaal orderverzamelen worden verrijdbare karretjes ingezet, waarmee de orderpicker zich snel door het magazijn kan bewegen en meerdere orders tegelijkertijd kan verzamelen.  

Tweedimensionaal orderverzamelen

Tweedimensionaal orderverzamelen betekent dat de orderpicker orders op zowel menselijke hoogte als verticaal verzamelt. Voor tweedimensionaal orderverzamelen zetten wij hulpmiddelen in om orderpicking te optimaliseren, zoals heftrucks.


Bij je fulfilment komt natuurlijk veel meer kijken dan enkel orderpicking. Wil je meer weten over hoe Pondres je hierbij kan helpen? Lees vooral verder via onderstaande button.

Davy_pf-1

Orderpicken bij Pondres

Orderpicken is onderdeel van het e-fulfilmentproces. Wil je meer informatie over hoe wij je helpen jouw kosten te verlagen en klanttevredeneheid te verhogen? Neem dan gerust even contact met mij op! Ik beantwoord graag al jouw fulfilmentvragen.

Davy Nanulaitta - Accountmanager

+31 6 12 47 17 60
davy.nanulaitta@pondres.nl

Neem contact op met

2rem