De kosten van all-in fulfilment

Bereken kostenfulfilment

fulfilment kosten
2rem

Wie een webshop heeft en zelf verantwoordelijk is voor het verpakken en verzenden van orders, zal daar vroeg of laat over nadenken of dat wel de beste manier is. Voorraadbeheer en het logistieke proces nemen enorm veel ruimte en tijd in beslag. Veel webwinkeliers zijn van mening dat het uitbesteden van voorraadbeheer en logistiek een kost is zonder rekening te houden met de tijd die ze zelf in het proces investeren. Samenwerking met een fulfilmentpartner levert veel voordelen op. Lees op deze pagina welke kosten fulfilment met zich meebrengt en wat het oplevert.

 

 

Profiteer van voordelen dankzij fulfilment

 

Kies je voor een fulfilmentpartner, dan profiteer je van schaalvoordelen op het gebied van verzendtarieven, dozen, verpakkingsmateriaal, etc. Ook doe je expertise op omdat de eigenaar van een webshop vaak niet gespecialiseerd is in voorraadbeheer en logistiek. Een fulfilmentpartner daarentegen is hierin gespecialiseerd, wat de webshop meer kwaliteit geeft. Een van de grootste voordelen is de tijd die je krijgt om de webshop verder te ontwikkelen in plaats van orders te verwerken of voorraad te controleren.

 

Waar worden kosten voor in rekening gebracht bij fulfilment?

 

De kosten die gepaard gaan met het uitbesteden van fulfilment kunnen worden onderverdeeld in vier hoofdcategorieën: voorraadbeheer, picken en packen, verzending en retourmanagement. Hieronder bespreken we de kostenposten in detail zodat je een transparant beeld krijgt van de werkelijke kosten.

 

 

Voorraadbeheer

 

De kosten van voorraadbeheer zijn afhankelijk van verschillende factoren. De prijs wordt berekend op basis van, de palletgrootte en hoogte en het aantal kubieke meters. Een meerprijs kan van toepassing zijn als het gaat om bijzondere goederen, zoals voedingsmiddelen.

 

 

Pick & Pack

 

Het picken en packen gebeurt vaak via een gestandaardiseerd proces. Bij Pondres is er de mogelijkheid om handmatig aanpassingen te doen, zoals het toevoegen van een gepersonaliseerde kaart aan de verpakking. Hierdoor kan je naast gestandaardiseerde pakketten, ook klantbeleving toevoegen aan ieder pakket. Er moet rekenen gehouden worden met een kostprijs per orderregel en een kostprijs per gepickt artikel. Na het picken moeten de goederen worden verpakt. Aangezien picken en packen bij een fulfilmentpartner op grote schaal gebeurt profiteert je van schaalvoordelen.

 

 

Verzending

 

Uiteraard zorgt de fulfilmentpartner ook voor de verzending. Welke verzendkosten dit met zich meebrengt, hangt af van de gewenste verzendpartner. Als premium partner van PostNL versturen we pakketten tegen zeer scherpe tarieven. Vaak ga je er flink op vooruit als je jouw pakketten verstuurd via Pondres. Zo versturen wij al een pakket inclusief track & trace al vanaf €3,-.

 

 

Retourmanagement

 

Er zijn fulfilmentpartijen waarbij de verzending wordt gezien als de laatste stap in het fulfilmentproces. Er is dan geen ruimte voor retourmanagement, waardoor de retours dan vaak toch naar jouw organisatie gestuurd worden. Hierom nemen wij ook retourmanagement graag voor jou uit handen. De kosten die hieraan verbonden zijn komen na overleg tot stand.

 

 

Bereken jouw fulfilment kosten

 

De kosten per handeling worden beïnvloed door orderaantallen, gewicht en productsoort. We berekenen graag welke tarieven voor jou van toepassing zijn. Vul hieronder het formulier zo volledig mogelijk in en we sturen jouw e-fulfilment tarieven toe.

Ontvang e-fulfilment tarieven op maat