Wat is orderfulfilment

Voorraadbeheer neemt te veel tijd in beslag die je liever besteedt aan de kernactiviteiten van je webshop. Order fulfilment kan voor jou de uitkomst bieden. Maar wat is orderfulfilment en is het de oplossing voor jou? Je leest het hier.

Contact  fulfilment

wat is orderfulfilment
2rem
2rem

Definitie orderfulfilment

 

De betekenis van orderfulfilment is:

 

“De processen die zich richten op het afhandelen en verwerken van orders die voortkomen uit (webshop)bestellingen.”

 

Is orderfulfilment dé oplossing voor jou?

 

Het zal je niet ontgaan zijn dat e-commerce booming is. E-commerce breekt jaar na jaar omzetrecords. Webshops die onderdeel uitmaken van de exponentiele groei profiteren van de hoge omzetten, maar lopen ook tegen grenzen aan, zoals: magazijngrootte, personeel en gebrek aan efficiëntie. Met orderfulfilment besteed je de logistieke afhandeling van jouw webshoporders uit. Hierdoor heb je de vrijheid en tijd om je te focussen op de groei van je webshop en hoef jij je geen zorgen te maken over magazijngrootte, voorraadbeheer en personeel.  

 

Voor- en nadelen

 

Het aanbod aan webwinkels groeit, en daarmee ook de wensen en eisen van de consument. Denk hierbij aan levertijden van één werkdag, gratis retourneren en personalisatiemogelijkheden (voor bijvoorbeeld cadeaus). Dit maakt het lastig om de concurrentie voor te blijven.

 

Om aan de hoge verwachtingen te kunnen blijven voldoen, heb je een overzichtelijk en efficiënt logistiek proces nodig. Dat kost veel tijd, ruimte, geld en personeel. Dus waar vind je de balans tussen kostenbesparing en een optimaal logistiek proces?

 

 

Voordelen

 

Kennis en ervaring: het efficiënt uitvoeren van een logistiek proces is een specialiteit, gebouwd op ervaring. Een fulfilmentbedrijf heeft alle middelen en kennis in huis om jouw logistieke processen soepel te laten verlopen.

 

Kostenbesparing: door volumevoordeel, lagere opslagkosten en lagere verzend- en retourkosten.

 

Flexibiliteit: een fulfilmentbedrijf kan gemakkelijk pieken (of dalen) in je orders opvangen, bijvoorbeeld rond de feestdagen.

 

Ervaring en gemak: personalisatie maakt een verpakking meer dan een omdoos. Of denk aan de diensten van partners van het fulfilmentbedrijf, zoals Pakjegemak en de landelijke ophaalpunten van PostNL.

 

Focus op eigen webshop: door het fulfilmentproces uit te besteden, bespaar je tijd en kosten.

 

 

Nadelen

 

Controle en vertrouwen: wanneer je processen uitbesteedt, verlies je ook een deel van de controle. Daarom is het belangrijk om jouw fulfilmentpartner goed te leren kennen. Bespreek wat de stappen zijn als er iets misgaat en maak duidelijk wie de contactpersonen zijn. Vaak zijn er genoeg opties om zoveel mogelijk controle en inzicht te behouden, dus praat hierover en kijk wat voor jou het beste werkt.

 

Kosten: fulfilmentbedrijven besparen kosten, maar kosten natuurlijk ook zelf geld. Kijk daarom goed hoeveel orders er maandelijks verstuurd moeten worden, welke diensten je je klanten wilt aanbieden en of dit zelf werkbaar is.

2rem
2rem
Davy_pf-1

Orderfulfilment uitbesteden

Wil jij meer informatie over hoe wij jou ontzorgen in webshoplogistiek? Neem gerust even contact met mij op!

Davy Nanulaitta - Accountmanager
+31 6 12 47 17 60
davy.nanulaitta@pondres.nl

Neem contact op met

2rem
2rem