Gesprek tussen collega's: Hanneke & Pol

Hanneke Voogt en Pol van den Broek werken allebei al flink wat jaartjes bij Pondres. Eén bedrijf, twee heel verschillende functies. Maar wat doen ze nu eigenlijk de hele dag? En wat vinden ze het leukst aan hun werk bij Pondres? We zetten ze bij elkaar en een gezellig gesprek is het gevolg!

ons teamcollega worden?

 

Header_smal
2rem

Hanneke Voogt is 12,5 jaar in dienst van Pondres. Ooit is ze als oproepkracht begonnen, heeft diverse functies gedaan en is sinds een jaar het gezicht van Pondres als receptioniste. Ze is gelukkig getrouwd, heeft een zoon en een dochter en ze is super trots op haar twee kleinkinderen.

 

Pol van den Broek werkt bijna 5 jaar bij Pondres. Ook hij heeft al diverse functies gehad en werkt nu als Change & Delivery Manager in het salesteam dat zich op de digitale communicatie richt. Onlangs is hij met zijn vriendin van Amsterdam terug naar zijn roots in Brabant verhuisd.

 

 

Wanneer heb je voor het laats gelachen tijdens het werk bij Pondres?

Hanneke: “Ik lach elke dag, en zeker hier met Sab (Sabine) als we samen zijn. We hebben altijd wel iets waar we om moeten lachen. Ik sta gewoon heel erg positief in het leven dus ik lach altijd. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Dat meen ik ook echt. Ik probeer overal het positieve uit te halen.”

 

Pol: “Ik lach veel tijdens het werk. Ik zit met Frans aan het blok die heeft bepaalde humor waar ik helemaal stuk om kan gaan, maar dat moet ook kunnen. Het is hard werken en hard lachen!”

 

Wat vind je het leukste aan jouw huidige functie en de daar bijhorende werkzaamheden?

Hanneke: “Ik vind het leukste aan mijn werk het omgaan met mensen. Ik vind het heerlijk nu. Want als je bij fulfilment werkt bijvoorbeeld, dan ken je jouw collega’s en een beetje daarbuiten, maar van de rest van de collega’s weet je niet echt wie wie is en wie wat doet. Als receptioniste zie je iedereen en dat vind ik het leukste aan mijn baan. Ik vind het echt leuk om met mensen om te gaan, dat is echt mijn ding.”

 

Pol: “Ik vind heel veel leuk. Vorig jaar zijn we dan eigenlijk begonnen met het team zoals het nu zit. Toen was het nog wel eens ongestructureerd zoveel mogelijk werk verzetten. We hebben dit jaar een punt gezet achter “ongestructureerd”. Terugkijken naar hoe het vorig jaar is gegaan en waar de knelpunten zitten, deze knelpunten oplossen en structuur aanbrengen i.s.m. de overlappende afdelingen, vind ik op dit moment het interessantste. Je ziet de verandering nu echt komen, positief.”

 

Hoe ziet een werkdag van jou eruit?

Hanneke: “Ik start meestal om half 8. Dan zorg ik er als eerste voor dat de pasjes klaarliggen voor de flexkrachten die komen. Dat is het belangrijkste, want die komen vaak al vroeg. Daarna kijk ik altijd naar de bezoekersregistratie, wie verwachten we hoe laat. Ook moeten we de post verwerken; de uitval van de vorige dag van de productie verwerken wij ook en die zetten we dan in de her-print. We hebben wel een patroon aan werkzaamheden die elke dag gedaan moeten worden, maar tussendoor staat de telefoon soms niet stil. Dat is wisselend. En soms zijn er dagen dat ik al mijn vaste taken heb gedaan en dat ik iets van fulfilment krijg om te doen. Meestal vult een dag zich wel op.”

 

Pol: “Erg afwisselend. Als ik bijvoorbeeld naar vandaag kijk, dan begin ik met het doorlezen van de mail en wat ik binnen heb gekregen van klanten en of het urgenties heeft. Als daar urgente zaken bij zitten, moet ik er binnen de SLA op reageren. Verder waren er een aantal lopende zaken, die ik heb uitgezet bij leveranciers. De rest van de ochtend ben ik bezig geweest met facturatievoorbereiding. De eerste week van de maand moeten namelijk alle facturen eruit.”

 

Op welke prestatie die je hebt geleverd bij Pondres ben je het meest trots?

Hanneke: “Ik weet niet of ik het een prestatie moet noemen en vind trots een zwaar woord. Maar het trotst ben ik op mijn tijd als coördinator bij fulfilment. Ik ben echt een mensen-mens, dus als iemand iets had of ergens mee zat, konden ze altijd bij mij terecht en dat deden ze vaak ook. Dan konden ze lekker hun ei kwijt bij mij en achteraf, als ik dan wegging, hoorde ik dat ze het heel fijn vonden dat ik er voor hen was. Ik vind het fijn als ik mensen ergens mee kan helpen al is het maar een luisterend oor.”

 

Pol: “Ik heb in de organisatie gezeten van ‘Pondres hartje jou’. Dat was een evenement dat we hadden georganiseerd voor alle collega’s voor de nodige positiviteitsboost. Dat was erg leuk om te doen en volgens mij ook heel goed bevallen.”

 

Wat is je leukste herinnering aan Pondres?

Hanneke: “Om het 50 jaar bestaan van Pondres te vieren zijn we met z’n allen naar Parijs geweest voor een lang weekend. Het was gewoon heel erg mooi en leuk.”

 

Pol: “Ik heb aan ‘Pondres hartje jou’ toch wel de mooiste herinnering. Verder heb ik ook gewoon heel leuke herinneringen met collega’s. De traditionele kermisborrel heb ik 3 jaar geleden bijvoorbeeld mee mogen maken en dat was wel echt een feest, dat vergeet ik niet meer!” 

Jack_testimonial-2

Elke dag is een uitdaging

“Het werken bij Pondres is leuk; elke dag is een uitdaging. Mijn werk, mijn uitdaging, bestaat uit het zorgen dat het snij-, vouw- en brocheerwerk heel mooi én goed in orde komt.”

 

Jack Usleeber
Productiemedewerker
Margot_testimonial

Ik geef Pondres als het ware een gezicht

“Vanuit mijn rol binnen marketingcommunicatie geef ik Pondres als het ware een gezicht. Ik zorg voor alle communicatie van Pondres, zowel naar buiten als naar onze medewerkers. Het is heel leuk om dit samen met collega’s te kunnen vormgeven en te zien hoe zij betrokken zijn en steeds enthousiaster worden. Om dat enthousiasme dan weer naar buiten te mogen communiceren, dat maakt mij wel echt trots om bij Pondres te werken.”

Margot Baselier
Marketing & Communicatie
Bart_testimonial

De communicatie die ik maak, zien honderdduizenden mensen

“Het werken bij Pondres wordt vooral leuk gemaakt door de software die we maken voor onze klanten. Ik als programmeur ben dagelijks bezig met het maken van applicaties voor de communicatiebehoeften van onze klanten. Het leukste daarvan is dat de communicatie die ik maak, op de deurmat valt, of op de schermen verschijnt, van honderdduizenden mensen over heel de wereld. Ik denk dat dat het werk wat ik doe bij Pondres zo leuk en uitdagend maakt.”

Bart van Oosterbosch
Developer
Manon_testimonial

Pondres heeft een diversiteit aan diensten en klanten

“Ik vind het leuk om bij Pondres te werken vanwege de diversiteit aan diensten die Pondres heeft, maar ook zeker vanwege de vele mooie klanten voor wie we werken en natuurlijk het fijne team aan collega’s om mee samen te werken.”

 

Manon Willms
Client Service Manager
Ludo_testimonial

Samen met klanten kom ik tot een mooi resultaat

“Ik ben trots op Pondres, en trots om hier te werken. We hebben een prachtig bedrijf en we mooie oplossingen voor klanten. In mijn functie als business consultant ben ik in de gelegenheid om klanten te ondersteunen en de actie die zij willen uitzetten goed bij hun klanten over de bühne te brengen. Samen kom je dan tot een mooi resultaat. Daarnaast hebben we een geweldige ploeg aan collega’s, elke dag veel lol. Het is belangrijk plezier in je werk te hebben en dat heb ik hier iedere dag.”

Ludo Verhiel
Business Consultant