Pondres logo

Rebranding & fulfilment Good Vitamin Company

Home > Rebranding & fulfilment Good Vitamin Company
Gepubliceerd op: 1 april 2018

De uitdaging

The Good Vitamin Company, voorheen bekend als Vitamins Direct, is een wereldwijde leverancier van vitamines en supplementen. Vorig jaar benaderde het bedrijf Pondres voor de rebranding van The Good Vitamin Company en implementatie van een nieuwe webshop.

Onze oplossingen

De webshop

Om de nieuwe webshop te implementeren, moest alle voorraad van over de hele wereld naar Pondres worden verzonden. Vervolgens werd er begonnen met de identificatie en documentatie van alle data en producten. Een gigantische opdracht omdat de track and trace zowel intern als extern beveiligd moest zijn. Op deze manier was er geen verwarring over welke klanten benaderd moeten worden in het geval van het terug roepen van producten.

Uiteraard mocht geen klant hinder ondervinden bij deze transitie: de online verkopen moesten verder gaan. Daarom was er een storage plan gemaakt. Dankzij de flexibiliteit en hand-on benadering van Pondres werden alle bestellingen vanaf de eerste dag al verwerkt, zonder vertraging.

Het merk

Rebranding klinkt wellicht als een eenvoudige taak, maar er komt meer bij kijken dan op het eerste gezicht lijkt: contracten moeten worden geupdate, evenals de logo's, emailadressen en stationary. Dit was niet zo recht voor zijn raap als dat je zou denken doordat er vele landen betrokken waren bij dit proces: Amerika (logistiek), Canada (hoofdkantoor), UK (logistiek), India (klantenservice), Hongkong (IT) en Nederland.

Resultaten

  • Lagere verzendkosten naar de lokale en Europese markt
  • Duidelijke kosten voor pakket gewicht
  • Verbeterde efficientie doordat de fulfilment gemanaged wordt vanaf één locatie

Meer informatie

Wil je meer weten over de complexe rebranding en webshopfulfilment die wij voor The Good Vitamin Company verzorgd hebben? Neem gerust even contact op met Manon Willms via manon.willms@pondres.nl.

Top
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram