6 vragen aan Roger Portmann, elipsLife

ElipsLife is een internationale B2B levensverzekeringsmaatschappij die actief is in Europa en Amerika. Roger Portmann is werkzaam als head client solutions bij elipsLife Zwitserland. Wij legden hem 6 vragen voor om meer te weten te komen over de activiteiten en communicatie van elipsLife aan haar klanten en de manier waarop Pondres hieraan bijdraagt.

Klantcase     Contact

Header_smal
2rem

english version

 

Waar staat jouw bedrijf voor?

elipsLife is een verzekeringsmaatschappij voor institutionele klanten (B2B). We richten ons op verzekeringsproducten die betrekking hebben op de financiële consequenties van ziekte of ongelukken. Onze klanten zijn bedrijven, en afhankelijk van de markten waarin we opereren kan het gaan om pensioenfondsen, collectieve stichtingen en verenigingen. 

 

elipsLife is actief in Europa en Amerika. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Triesen, Liechtenstein, en andere kantoren zitten in Zwitserland (Zürich), Nederland (Amstelveen), Duitsland (Cologne), Italië (Milaan) en Ierland (Dublin. De Amerikaanse markt bedienen we vanuit Schaumburg, Illinois.

 

Wat is jouw rol binnen elipsLife?

Als Head Client Solutions geef ik leiding aan een team van Business Analyst & Project Managers dat verantwoordleijk is voor de randapplicaties en de verdere verbetering daarvan, evenals oplossingen om onze klanten te ondersteunen bij het definiëren van hun behoeften en het leveren van de resultaten die voldoen aan hun verwachtingen.

 

Op welke gebieden werk je samen met Pondres?

Wij werken samen met Pondres op het gebied van transactionele massaprinting; Pondres is onze centrale print provider voor alle lokale afdelingen. Pondres verzorgt het gehele E2E-proces (printen, couverteren en verzenden) van onze fysieke communicatie richting onze klanten. 

 

Wat zijn de resultaten van deze samenwerking?

In Pondres hebben we een partner gevonden die in staat is om ons printproces te verbeteren met innovatieve, toekomstbestendige technologie en die zich aan kan passen aan onze behoeften en groei. 

 

Wat onderscheidt Pondres van andere aanbieders?

Aan de ene kant is Pondres een betrouwbare printpartner met een jarenlange ervaring in de transactionele printsector, met aan de andere kant een duidelijke focus en visie met betrekking tot de digitale transformatie. De waarden waarvoor Pondres staat komen zeer goed overeen met die van ons - snelheid, flexibiliteit, innovatie, win-win en last but not least klantgerichtheid. Daarom kan en zal Pondres ons helpen onze ambitieuze doelstellingen te realiseren. En om die reden hebben we dan ook gekozen voor Pondres: omdat we op zoek waren naar een partner en niet alleen een uitvoerder. 

 

Hoe zie je toekomstige ontwikkelingen in jouw vakgebied?

De digitale transformatie heeft impact op ons allemaal en elk vakgebied. Fysieke communicatie zal echter in hoge volumes geproduceerd blijven worden de komende jaren en vooral in de verzekeringsindustrie. Het is een uitdaging om onze digitale capaciteiten te verbeteren en op hetzelfde moment de papieren output goed te managen. Onze focus ligt duidelijk bij het bieden van een de beste service voor de consument. Het behalen van de beste klanttevredenheid is onze topprioriteit.

Wouter_pf

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een wereldwijd netwerk met locatie distributiepartners, de voordelen van ons Omnia-platform en de rol die Pondres kan spelen in jouw klantcommunicatie? Neem gerust even contact met mij op!

Wouter de Regt - Business Development Manager

+31 88 949 41 73
wouter.de.regt@pondres.nl

Neem contact op met

Laat je inspireren. Schrijf je in!

Klantcase_Syntrus Achmea

Digitalisering pensioencommunicatie
voor Syntrus Achmea

“Pondres weet optimaal in te spelen op vraagstukken van de pensioenmarkt. Ook de snelheid waarmee wetgeving een rol speelt in pensioencommunicatie kunnen ze duiden. Aan de andere kant geeft Pondres inzicht in de (on)mogelijkheden van technische oplossingen. Dit maakt dat er geen sprake is van een klant-leveranciersverhouding maar van een ketenpartnership.”

Marcel Sanders
Manager Productinnovatie, SYNTRUS ACHMEA

Lees verder

Testimonial_ZPRESS

Gepersonaliseerd magazine
voor ZPRESS Sport

"Wij hebben enorm veel raakvlakken met Pondres, aangezien wij de printmedia-uitgaven voor clubs en verenigingen van A tot Z verzorgen. Pondres biedt hierin toegevoegde waarde door de communicatie-uitingen te personaliseren. Ook kunnen zij leuke ‘gimmicks’ toevoegen bij een mailing voor net dat beetje extra beleving. Een mooie en rake toevoeging voor supporters en sponsoren!"

Jeroen Blom
Commercieel manager, ZPRESS SPORT

Lees verder

logo-elipslife-1-min_s

Documentoutputmanagement voor elipsLife

 Aan de ene kant is Pondres een betrouwbare printpartner met een jarenlange ervaring in de transactionele printsector, met aan de andere kant een duidelijke focus en visie met betrekking tot de digitale transformatie. En om die reden hebben we dan ook gekozen voor Pondres: omdat we op zoek waren naar een partner en niet alleen een uitvoerder.

Roger Portmann
Head Client Solutions, elipsLife

Lees verder

Klantcase_Suitable5

Persoonlijke mailings
voor Suitable

"We zijn met Pondres in contact gekomen omdat zij ervan overtuigd waren dat ze betere én goedkopere direct mailings voor ons konden verzorgen dan we tot dan toe hadden. En Pondres doet wat ze beloven: minder kosten voor meer mogelijkheden, bijvoorbeeld qua personalisatie. Zo kunnen wij meer mailings versturen voor hetzelfde marketingbudget."

Pieter-Jan Schutte
Mede-eigenaar, SUITABLE

Lees verder

Klantcase_Michelin

Online loyalty en cash refund voor Michelin

"Pondres denkt mee met ons als opdrachtgever en slaagt erin alles vanuit het standpunt van onze eindklanten te bekijken. Zo komen we tot een optimale klantervaring. Verder heeft Pondres een vast team van operatoren en IT’ers die flexibel meedenken. Deze zaken waren voor Michelin bepalend in onze keuze om met Pondres samen te werken."

Peter Govaert
Operationeel Marketing Manager Truck Benelux, MICHELIN

Lees verder

Klantcase_DAF-Paccar

DM-campagnes voor DAF PACCAR

“Pondres is een uitstekende partner voor ons. Portikosten zijn een groot deel van het budget van onze internationale direct-mailcampagnes. Met diverse creatieve oplossingen van Pondres zijn de verzendkosten voor onze mailings fors gedaald. Ik was onder de indruk van hun kennis op gebied van internationale postverzending. Pondres is een efficiënt en plezierig bedrijf om mee te werken.”

Peter van Beurden
Market Support Manager, PACCAR Parts Europe

Lees verder

Klantcase_ZLM-2

Gepersonaliseerde DM voor ZLM

“ZLM verzekeringen was voor een garantiemailing op zoek naar een partner die ervaring heeft met complexe mailings. Die graag meedenkt, flexibel is en korte lijnen hanteert. Die partner hebben we zeker gevonden in Pondres. We zijn heel positief over de samenwerking. Niets is te veel gevraagd, er wordt altijd met ons meegedacht en zelfs vooruitgedacht. Daar waren we naar op zoek! Evenals bij ZLM is bij Pondres het persoonlijk contact heel belangrijk. Waarschijnlijk matchen we daarom zo goed.”

Emerence van Wingen
Teamleider Marketing & Communicatie, ZLM

Lees verder

Klantcase_Allianz-2

Digitale transformatie Allianz

“Allianz wil zich steeds meer digitaal laten zien in de financiële sector. Pondres helpt ons bij deze digitale transformatie door de documenten op te maken en in onze pensioenkluis te plaatsen. Zo zijn deze altijd voor onze klanten beschikbaar in een beveiligde omgeving. Doordat Pondres altijd met ons meedenkt in oplossingen, kunnen wij een goede digitale verzekeraar zijn voor onze klanten.”

 

Karel Lagemaat
Directeur Operations Life, ALLIANZ
Jack_testimonial-2

Elke dag is een uitdaging

“Het werken bij Pondres is leuk; elke dag is een uitdaging. Mijn werk, mijn uitdaging, bestaat uit het zorgen dat het snij-, vouw- en brocheerwerk heel mooi én goed in orde komt.”

 

Jack Usleeber
Productiemedewerker
Margot_testimonial

Ik geef Pondres als het ware een gezicht

“Vanuit mijn rol binnen marketingcommunicatie geef ik Pondres als het ware een gezicht. Ik zorg voor alle communicatie van Pondres, zowel naar buiten als naar onze medewerkers. Het is heel leuk om dit samen met collega’s te kunnen vormgeven en te zien hoe zij betrokken zijn en steeds enthousiaster worden. Om dat enthousiasme dan weer naar buiten te mogen communiceren, dat maakt mij wel echt trots om bij Pondres te werken.”

Margot Baselier
Marketing & Communicatie
Bart_testimonial

De communicatie die ik maak, zien honderdduizenden mensen

“Het werken bij Pondres wordt vooral leuk gemaakt door de software die we maken voor onze klanten. Ik als programmeur ben dagelijks bezig met het maken van applicaties voor de communicatiebehoeften van onze klanten. Het leukste daarvan is dat de communicatie die ik maak, op de deurmat valt, of op de schermen verschijnt, van honderdduizenden mensen over heel de wereld. Ik denk dat dat het werk wat ik doe bij Pondres zo leuk en uitdagend maakt.”

Bart van Oosterbosch
Developer
Manon_testimonial

Pondres heeft een diversiteit aan diensten en klanten

“Ik vind het leuk om bij Pondres te werken vanwege de diversiteit aan diensten die Pondres heeft, maar ook zeker vanwege de vele mooie klanten voor wie we werken en natuurlijk het fijne team aan collega’s om mee samen te werken.”

 

Manon Willms
Client Service Manager
Ludo_testimonial

Samen met klanten kom ik tot een mooi resultaat

“Ik ben trots op Pondres, en trots om hier te werken. We hebben een prachtig bedrijf en we mooie oplossingen voor klanten. In mijn functie als business consultant ben ik in de gelegenheid om klanten te ondersteunen en de actie die zij willen uitzetten goed bij hun klanten over de bühne te brengen. Samen kom je dan tot een mooi resultaat. Daarnaast hebben we een geweldige ploeg aan collega’s, elke dag veel lol. Het is belangrijk plezier in je werk te hebben en dat heb ik hier iedere dag.”

Ludo Verhiel
Business Consultant