nieuws

 

Pondres nieuws

Pondres tilt e-mailmarketing naar hoger niveau met Maileon

26-02-2021

Klantcommunicatie vraagt om een persoonlijke, passende benadering. Een belangrijke tool hiervoor is e-mailmarketing. Om onze klanten hier nog beter in van dienst te kunnen zijn, heeft Pondres de handen ineengeslagen met Maileon.

Webinar btw-regels e-commerce

18-02-2021

Per 1 juli 2021 veranderen de btw-regels voor webwinkels die goederen verkopen aan consumenten. De nieuwe e-commerceregels hebben gevolgen voor alle ondernemers die (ook) buiten Nederland hun goederen aanbieden (voor aanbieders van diensten verandert er niet veel).

De nieuwe btw-regels voor e-commerce zijn complex. Gelukkig organiseert BDO webinars om de nieuwe regels en mogelijke gevolgen toe te lichten!

Sponsorschap Willem II verlengd

05-02-2021

Willem II is dé voetbaltrots van Tilburg, en wij zijn dan ook trots om sponsor van deze mooie voetbalclub te zijn! Al jarenlang zijn we met Willem II verbonden. Van 2010 tot 2012 als hoofdsponsor, inmiddels al enkele jaren als gewoon sponsor. In deze rol helpen we Willem II met de verzending van het magazine Tricolores. Daarnaast produceren en verzenden we jaarlijks de seizoenkaarten naar de supporters. En natuurlijk zijn we er ook zoveel mogelijk wedstrijden bij!

Update corona

04-02-2021

Het coronavirus roept veel vragen op, ook bij onze collega’s en klanten. Bij Pondres houden we de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en treffen we waar nodig maatregelen. Hierbij volgen wij de adviezen van het RIVM, maar nemen we ook additionele, proactieve maatregelen. Graag informeren wij je via deze update over dit preventieve beleid.

Digitaal bezoek van Koningin Máxima aan Tilburg

22-01-2021

Op 20 januari heeft Hare Majesteit Koningin Máxima een digitaal bezoek gebracht aan Tilburg. Ook onze CFO Maarten was bij het virtuele bezoek aan Station 88 - het Huis voor Ondernemerschap en Innovatie in Tilburg! Koningin Máxima sprak met een breed gezelschap over onder andere arbeidsmobiliteit en hoe gemeenten, mkb-bedrijven en organisaties in de regio daarmee omgaan in de huidige coronacrisis.

Pondres is Tilburgs bedrijf van het jaar 2020!

06-01-2021

Voor de 26e keer is vandaag de BORT-prijs uitgereikt: een onderscheiding voor een bedrijf dat zich op een bijzondere manier profileert binnen Tilburg. Van de drie genomineerden Leseman Car Care, Pondres, Vollenhoven Olie ging Pondres er met de BORT-prijs 2020 vandoor!

Update Maud Lugters

04-12-2020

Pondres is fan van Maud Lugters, al sinds haar 5e levensjaar is schaatsen haar grote passie. Maud komt ook uit Tilburg en Pondres sponsort graag haar liefde voor schaatsen. Dat is leuk want wij ontvangen regelmatig een sportieve update van haar avonturen op het ijs. Dit keer blikt ze terug op de eerste twee maanden van dit schaatsseizoen! al ongeveer 8 tienden dus bijna 1 seconde.

Wijziging managementteam

18-11-2020

Na vier succesvolle jaren heeft Henk Heijtlager besloten om per 31 maart 2021 te stoppen in zijn functie als Commercieel directeur van Pondres. Het gevolg is dat zowel de samenstelling van het managementteam en de aansturing door dit team zal wijzigen. Het team wordt aangevuld met een Operationeel Directeur, daar loopt op dit moment een wervingstraject voor.

Nominatie BORT prijs

17-11-2020

Lokaal ondernemen vinden wij bij Pondres heel belangrijk, we werken graag met lokale ondernemers en medewerkers samen. Samen innoveren, oplossingen bedenken en voor iedereen een kans creëren op de arbeidsmarkt. Het is mooi om te zien dat dit ook door onze collega ondernemers zo wordt ervaren. Wij zijn dan ook best trots dat wij samen met 2 andere bedrijven zijn genomineerd voor Tilburgs bedrijf van het jaar!

Digitale dreiging

13-11-2020

Medewerkers in Nederland maken zich relatief weinig zorgen over hun digitale veiligheid. Dat geldt vooral voor medewerkers van het grotere mkb (10-199 medewerkers) en het grootbedrijf (200+ medewerkers).

Samenwerking met horeca

01-11-2020

De laatste ingrijpende maatregel door corona, de sluiting van de horeca is een harde klap voor alle ondernemers. Er zitten veel mensen thuis door de sluiting. Samen met het Tilburgse horeca bedrijf de Commanderie zag Pondres een kans voor een mooie samenwerking. Horeca personeel krijgt nu een kans bij ons, want we hebben samen hetzelfde doel: verwachtingen van gasten en klanten overtreffen.

Maud Lugters op het ijs

07-10-2020

Pondres is fan van Maud Lugters, al sinds haar 5e levensjaar is schaatsen haar grote passie. Maud komt ook uit Tilburg en Pondres sponsort graag haar liefde voor schaatsen. Dat is leuk want wij ontvangen regelmatig een sportieve update van haar avonturen op het ijs. Dit keer blikt ze terug op afgelopen zomer en geeft ze een kijkje naar de planning voor de rest van dit jaar.

Het vernieuwd WMS is live!

16-09-2020

Al jaren verzorgen we e-fulfilment voor meerdere klanten, maar dat doen we sinds 16 september nog efficiënter, kwalitatief beter en transparanter. We zijn namelijk live met ons nieuwe warehouse management systeem (WMS). 

Voor iedereen een baan

08-09-2020

Als maatschappelijk en sociaal betrokken onderneming en partner van OndernemersAkkoord Midden-Brabant werkt Pondres al een aantal jaren samen met gemeente Tilburg om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden en naar werk te helpen.

Ondanks data blijft een centraal klantbeeld een uitdaging

01-09-2020

Het eerste deel van het Data-Driven Marketing Onderzoek 2020 van DDMA is afgerond en de resultaten zijn vandaag gedeeld. Voor het onderzoek zijn er 162 Nederlandse organisaties ondervraagd. Het laat zien dat het Nederlandse bedrijfsleven data beter weet om te zetten in bruikbare inzichten voor de business. Steeds meer organisaties passen technieken toe die nodig zijn voor een goede data gedreven werkwijze.

Vacatures bij Pondres

07-08-2020

Werken bij Pondres betekent werken in een gezellige, dynamische groep mensen. Ook jij kan daar deel uit maken! Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's. 

Met een team van zo’n 160 betrokken collega’s zetten wij ons elke dag in voor maar één doel: onze klanten verblijden met unieke, persoonlijke communicatie met hun eindklant. Wil jij ons hierbij helpen? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!

Duurzaam initiatief van PostNL

31-07-2020

Duurzaamheid staat ook bij Pondres hoog op de agenda; als dienstverlener in klantgedreven communicatie staan we immers midden in de maatschappij. We zijn ons bewust van de verantwoordelijkheden die we hebben op het gebied van onder andere arbeidsomstandigheden, werkgelegenheid en milieu. Ook hechten wij veel waarde aan de duurzaamheid van onze partners. Zo zien we weer een mooie ontwikkeling van PostNL die we graag willen delen. 

Kantoorautomatisering in volle gang

22-06-2020

Onze IT-afdeling was er al langere tijd druk mee, inmiddels is het in volle gang: de kantoorautomatisering! Zowel op de kantoor- als de productieafdelingen werken we nu met Microsoft Office 365. Zoveel mogelijk online en in the cloud, met gedeelde bestanden en chats in plaats van stapels documenten en e-mails. En dat is soms best even wennen. Maar uiteindelijk helpt het ons veilig en makkelijk te werken, onafhankelijk van tijd en locatie. Met als hoger doel natuurlijk optimalisatie, innovatie en een betrouwbare dienstverlening aan onze klanten. 

Samen voor fondsenwerving

08-06-2020

Veel goededoelenorganisaties lopen belangrijke donaties mis doordat collectes, activiteiten en evenementen niet door kunnen gaan. Als alternatief introduceren we een gezamenlijke direct mailing voor fondsenwerving. Wij regelen de productie, verzending en data; de Goede Doelen zorgen voor een mooie invulling van hun plekje op de direct mail met een eigen QR-code. Zo kunnen donateurs, veilig via de brievenbus, toch hun steentje bijdragen. De eerste plekken zijn al gereserveerd. Doe jij ook mee?

Alles voor de beste klantbeleving

07-04-2020

Pondres helpt bedrijven om op een creatieve, unieke en effectieve manier met hun eindklanten te communiceren. Met als resultaat een optimale customer journey, betere klantbeleving en dus een hogere ROI. “We helpen onze klanten om hun ambities waar te maken."

Virtuele blogaward uitgereikt

06-04-2020

Het eerste kwartaal van het jaar zit er alweer op en dat betekent dat het weer tijd is om een fanatieke blogcollega in het zonnetje te zetten! Helaas kon dat door alle coronamaatregelen niet in de gebruikelijke setting en met ons befaamde Rad van Fortuin. Maar met een virtuele grabbelton en enthousiaste webcamcollega's hebben we onze blogger Marcel toch op feestelijke wijze tot winnaar kunnen uitroepen!

Nieuwe telefonie Pondres

23-03-2020

Optimalisatie en innovatie staan bij ons centraal, voor klantprocessen maar ook intern. Om die reden is er de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe telefooncentrale en bijbehorende faciliteiten. Deze nieuwe telefonieoplossing stelt ons in staat onze klanten maximaal te ondersteunen doordat we optimaal bereikbaar zijn. Onderdeel van deze nieuwe telefonie is de overgang van onze huidige 013-telefoonnummers naar 088-nummers. Deze overgang zal in april plaatsvinden. Uiteraard informeren we je hier tegen die tijd verder over. Voor meer informatie kun je natuurlijk altijd bij ons of je vaste contactpersoon terecht.

ISAE 3402 Type II: positief rapport!

17-02-2020

De ISAE 3402 kwaliteitsnorm toont aan dat de dienstverlening van een serviceorganisatie kan worden vertrouwd. Als een serviceorganisatie aan klanten wil aantonen dat ze de interne bedrijfsprocessen op orde heeft, kan ze een ISAE 3402-audit laten uitvoeren. En Pondres heeft dat gedaan!

Ben jij erbij?

27-01-2020

Ben jij erbij deze week op de Webwinkel Vakdagen? Wij wel! We verwelkomen je graag op onze stand 34. Ben je woensdag in de buurt? Kom dan gezellig even langs tijdens onze borrel vanaf 16.00u! Aanmelden kan gratis via deze link. Kun je niet komen maar wil je wel alles weten over onze klantcommunicatie- en fulfilmentoplossingen? Bel of mail ons gerust, we vertellen je er graag over. 

Blogaward voor Leo en zijn bruine broek

10-01-2020

Dinsdag was het weer zover: de uitreiking van onze befaamde blogaward! De verwachtingen waren hooggespannen bij de collega's en er werd vooraf al druk gespeculeerd. Zou het Jos zijn met zijn blog over PSV, waar zelfs PSV door gecharmeerd was? Leo misschien met zijn ode aan Pien? Of toch Ludo, met zijn diepgaande interview over de overname van Sandd door PostNL?

 

Schaatsster Maud in actie

07-01-2020

Op 28 december was het zover: schaatsster Maud deed mee aan het NK voor de Senioren! Wat mooi om dit jonge talent te zien rijden, aan te moedigen én te mogen sponsoren. We zijn er stiekem best een beetje trots op! 1-2 februari schaatst ze mee op het NK Afstanden Junioren. Juich jij met ons mee? 

Fijne feestdagen

23-12-2019

Afgelopen maandag hebben wij met het bijna-voltallige personeel een gezellige kerstborrel mét kerstmarkt gehad. In de versierde kantine konden de collega's genieten van gluhwein, warme choco met slagroom en lekker eten, en ondertussen zelf hun kerstpakket bij elkaar verzamelen. Een topavond vol gezelligheid! Nu staan de feestdagen weer voor de deur, dus daarom bij dezen: fijne feestdagen en een geweldig 2020!

 

Even voorstellen: schaatser Maud!

20-12-2019

Graag stellen wij je voor aan Maud! Maud werkt bij Pondres vanuit schoonmaakbedrijf D.S.G., maar ondertussen werkt ze aan haar grote droom: schaatsen. En schaatsen, dat doet ze goed! Op zaterdag 28 december is het zover: dan rijdt Maud op het NK de 500 meter. Kijk jij met ons mee om 15.15 uur bij de NOS?

Tilburg Tour bij Pondres

16-12-2019

Afgelopen vrijdag vond de Tilburg Tour plaats: een initiatief van TOP013, een netwerkorganisatie voor dienstverleners uit het 013-gebied, en de Vitaal-verenigingen van Tilburg. Pondres was het eerste gastbedrijf waar de ondernemers een kijkje konden komen nemen, en daar kwam dan ook een bus vol enthousiaste ondernemers op af. 

Hallmark en Pondres gaan samen door!

01-11-2019

Pondres verzorgt al jaren de productie en verzending van alle wenskaarten en gifts die via Hallmark worden besteld. Sinds 2018 zijn daar ook houten kaarten en chocoladekaarten bijgekomen. Een samenwerking waar wij trots op zijn. En Hallmark gelukkig ook, want inmiddels hebben we afgesproken de samenwerking met drie jaar te verlengen!

Kerstpakketten versturen?

31-10-2019

De pepernoten en kerstversiering liggen weer in de schappen, het einde van het jaar is in zicht. Voor veel bedrijven de perfecte gelegenheid om klanten, partners, leveranciers en medewerkers een passende attentie toe te sturen! En dat hoeft niet duur te zijn, want wij verpakken en verzenden je geschenken al vanaf € 4,75 per pakket!

Blogaward uitgereikt!

29-10-2019

Onze collega's zetten zich al jarenlang in om leuke, grappige en inspirerende blogs te schrijven voor op onze website. Natuurlijk zijn wij, zeker vanuit marketing, daar enorm blij mee. En dat wilden we graag eens extra laten zien aan al die harde werkers. Daarom hebben we vanochtend onze gloednieuwe blogaward uitgereikt aan de eerste winnaar ooit: Claudia!

Black Friday bij Pondres!

21-10-2019

Heb jij plannen voor een Black Friday-campagne? Regel deze dan snel bij ons, want ook wij strooien met kortingen. In aanloop naar Black Friday produceren en verzenden wij jouw direct mail al vanaf € 0,25! En voor nog meer impact maken wij deze ook nog eens variabel in tekst en beeld.

 

Met het personeel in Oktoberfeststijl!

10-10-2019

Op dierendag was het zo ver: het personeel van Pondres mocht het beest uithangen. En hoe kan dat beter dan met een Oktoberfest?

Personalisatie en professionaliteit

30-09-2019

De Customer Advisory Board van Pondres krijgt vorm. Samen met het senior management van een deel van onze klanten discussiëren en filosoferen we over ontwikkelingen in markt van klantcommunicatie, de ambities en uitdagingen van onze klanten en hoe Pondres hier als dienstverlener op anticipeert. Afgelopen week vond de tweede meeting plaats. Daaruit zijn een aantal interessante inzichten voortgekomen waarmee we, conform onze visie, onze dienstverlening verder kunnen verbeteren. Deze willen wij graag met jullie willen delen.

MVO, een stapje verder

26-09-2019

Via het MVO-Register laten wij ons jaarlijks toetsen op duurzaamheid, zoals duurzaamheid, privacybescherming van personen en data, en werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook dit jaar zijn onze duurzaamheidsprestaties voor het zevende jaar op rij positief beoordeeld! Een mooie reden om komend jaar de lat hoger te leggen en in 2020 een Extended CSR Report te publiceren.

Brand industrieterrein Kraaiven

20-09-2019

Vannacht (20 september) is er een zeer grote brand uitgebroken in vier bedrijfspanden op het industrieterrein Kraaiven, waar ook Pondres gevestigd is. De omgeving is afgezet door de politie en de brandweer is nog druk in de weer om de brand onder controle te krijgen.

Keurmerk Veilig Ondernemen weer behaald!

23-07-2019

Beveiliging van klanten en medewerkers is belangrijk; zowel binnen als buiten ons pand. Daarom is Pondres lid van ondernemersvereniging Kraaiven Vitaal, die zich onder andere inzet voor de beveiliging van het bedrijventerrein. Al enkele jaren zetten wij ons vanuit dit collectief in voor de veiligheid rondom ons pand en terrein. En inmiddels hebben we hiervoor wederom het Keurmerk Veilig Ondernemen behaald!

Klant is Koning-event geslaagd!

07-06-2019

Voor Koningsdag ontvingen onze klanten een gepersonaliseerde kroon. Om hen met een ludiek gebaar even in het zonnetje te zetten, maar ook om hen uit te nodigen voor ons klantevent. En gisteren was het eindelijk zover: ons Klant is Koning-event in de Verkadefabriek kon beginnen!

Pondres en de gemeente Tilburg samen voor MVO en arbeid

23-04-2019

Samenwerken is een belangrijke kernwaarde van Pondres. Een belangrijke partner hierin is al jaren de gemeente Tilburg. Om die reden hebben wethouder Berend de Vries en accountmanager Frans Jan Lathouwers van de gemeente Tilburg samen met CEO Marcel Winkelman en CFO Maarten Wolters van Pondres eind maart een vruchtbaar overleg gehad over diverse samenwerkingsmogelijkheden.

Dubbel top: twee keer in de Emerce 100!

09-04-2019

 

Wederom twee mooie noteringen in de Emerce 100 voor Pondres op het gebied van fulfilment en e-mailmarketing.

PostNL gaat Sandd overnemen

25-02-2019

Het gonsde al een tijd in de postmarkt. Vorig jaar juli kondigde het kabinet aan de concurrentie op de postmarkt terug te draaien. Vandaag maakte PostNL bekend concurrent Sandd over te willen gaan nemen.  En dat betekent dat zij weer een monopolie positie in de postmarkt in gaan nemen.

Bezoek Pondres op de Webwinkel Vakdagen

23-01-2019

Pondres is méér dan fulfilment, en dat willen we je graag laten zien op de Webwinkel Vakdagen op 23 en 24 januari in de Jaarbeurs Utrecht. Bezoek ons op standnummer 95, direct links bij de ingang, we zijn niet te missen!

Pondres terug als sponsor Willem II!

26-11-2018

Zes jaar na ons hoofdsponsorschap is Pondres weer voor minimaal twee seizoenen als sponsor aan Willem II verbonden. Als onderdeel van de samenwerking gaat Pondres zich bovendien bezighouden met het verzenden van Tricolores Magazine naar supporters en van de gepersonaliseerde SeizoenClubCards.

Ben jij al klaar voor de feestdagen?

22-10-2018

De feestdagen komen er weer aan! Een gezellige maar ook drukke periode, vooral voor pakketvervoerders. Met name in de week na Black Friday (week 48), de maandag voor sinterklaas en de week voor kerst (week 51) wordt het een topdrukte in de bezorgcentra. Uiteraard doen de vervoerders er alles aan om bestellingen op tijd te bezorgen, maar ook wij kunnen hier samen aan bijdragen. 

RAM nieuwe cloud-leverancier

23-08-2018

RAM Infotechnology gaat de complete ICT-infrastructuur van Pondres vernieuwen en beheren met het Multi-Cloud Platform eCumulus. Pondres wilde haar ICT-infrastructuur uitbesteden en had als belangrijkste eis een infrastructuur die toekomstvast, flexibel en schaalbaar is. Daarnaast waren een volwassen partnership en security belangrijke eisen. Na een uitgebreide selectieprocedure heeft Pondres de keuze op RAM laten vallen.

MVO-prestaties wederom geverifieerd!

06-08-2018

Sinds 2013 laat Pondres haar MVO-prestaties jaarlijks verifiëren door FIRA, een onafhankelijk bureau. Met trots kunnen wij nu vertellen dat onze duurzaamheidsprestaties voor het zesde jaar op rij positief beoordeeld zijn!

'Personalisatie wordt steeds belangrijker'

26-06-2018

Kwaliteitskledinghangers met bijzonder design blijken een gat in de markt. Maar dan moeten ze wel feilloos en zo persoonlijk mogelijk bij de consument thuis bezorgd worden. En dat stelt eisen aan het fulfilmentproces. Niet voor niets kwam YourHanger daarom bij Pondres uit. En daar vertelt deze klant graag over in het Financieel Dagblad! Het volledige interview lees je hier.

Pondres versterkt directieteam

09-05-2018

Het afgelopen jaar heeft Pondres de ambities en strategie voor de komende jaren bepaald. In dat kader heeft Pondres haar directieteam onder leiding van CEO Marcel Winkelman op twee plaatsen versterkt. 

 

Weer 2 topnoteringen in de Emerce 100!

07-05-2018

Net als vorig jaar heeft Pondres weer twee ijzersterke noteringen behaald in de Emerce 100. Zowel op het gebied van fulfilment warehousing als op het gebied van e-mailmarketing hebben wij 4,5 ster behaald. 

Pondres bestaat 60 jaar!

15-03-2018

Afgelopen donderdag vierde Pondres haar 60-jarig bestaan met haar belangrijkste relaties in het Klasse Theater Tilburg. Onder het genot van een heerlijk diner nam eerst CEO Marcel Winkelman en daarna spreker Jan van Setten de gasten mee in de wondere wereld van klantcommunicatie – en natuurlijk Pondres.

Commercie op koers met Henk Heijtlager

22-02-2018

Begin 2017 is Pondres begonnen met de ontwikkeling van de nieuwe bedrijfsstrategie onder leiding van CEO Marcel Winkelman. Een groot project met veel impact zowel binnen als buiten Pondres. Om dit project kracht bij te zetten en in goede banen te leiden, werd de marketingafdeling versterkt door Henk Heijtlager. Sinds 1 februari 2018 is deze samenwerking verlengd en zal Henk zich voor Pondres inzetten als commercieel directeur. Maar wie is Henk nu eigenlijk? We leggen hem 3 vragen voor.

Marcel Winkelman blijft als CEO

17-02-2018

Eind 2016 is Marcel Winkelman aangetreden als CEO van Pondres. Hij verving daarbij Jeroen Beckers, die als CFO en aandeelhouder is aangebleven. Om de bestuurlijke continuïteit te borgen en om de nieuwe strategie te realiseren, heeft Marcel besloten zich voor langere tijd aan Pondres te verbinden als CEO en aandeelhouder. Voor Jeroen Beckers, de huidige CFO, is dit daardoor het geschikte moment om afscheid te nemen, in de wetenschap dat hij Pondres in goede handen achterlaat.

Pondres behaalt ISAE 3402 Type I-verklaring

27-11-2017

De veiligheid van onze klanten en partners staat bij ons voorop. Daarom is Pondres sinds 1 november 2017 in het bezit van een ISAE3402 type 1-verklaring op het gebied van informatiebeveiliging. Met deze certificering bieden wij onze business partners de zekerheid dat alle processen volledig geborgd zijn.

Bedrijventerrein wint Award voor veiligheid

20-10-2017

Beveiliging van klanten en medewerkers is belangrijk; zowel binnen als buiten ons pand. Daarom is Pondres lid van ondernemersvereniging Kraaiven Vitaal, die zich onder andere inzet voor de beveiliging van het bedrijventerrein. 

Opnieuw gecertificeerd op duurzaamheid

04-07-2017

Pondres vindt het belangrijk om maatschappelijk verantwoorde keuzes te maken met het oog op de toekomst. Ook onze klanten hechten hier steeds meer waarde aan, in eigen beleid en dat van hun leveranciers.