Wat is een brochure

Een brochure is een effectief promotiemiddel waarmee je écht kan opvallen.

Een folder, flyer of brochure, het lijkt allemaal op elkaar, maar toch zijn er grote verschillen. De verschillen zitten in de uitvoering, maar ze zijn hebben ook allemaal een eigen doel. Op deze pagina lees je meer over de verschillen, wat de definitie van een brochure is en welke mogelijkheden er zijn.

Definitie brochure

Een brochure is over het algemeen een klein geprint boekje. Een brochure bestaat uit meerdere pagina’s, die met lijm aan elkaar worden bevestigd. Bij kleinere brochures worden pagina’s gevouwen en bijvoorbeeld met nietjes door de rug bij elkaar gehouden. Een brochure heeft als doel om de lezer te informeren. Het is een ideaal promotiemiddel, je kunt er veel informatie in kwijt, zowel tekst als foto’s en de klant kan het mee naar huis nemen.

Wat is het verschil tussen een folder, flyer en brochure

Een folder, flyer en brochure zijn manieren om fysiek informatie over te brengen, maar wat zijn de verschillen?

 

Het verschil tussen een brochure en folder

Een brochure bestaat uit meerdere pagina's en een flyer is een gevouwen document. Over het algemeen is een folder actiegericht en specifiek gericht op een onderwerp. Een brochure bevat uitgebreide informatie en vaak veel meer pagina’s dan een folder.

 

Wat is het verschil tussen een folder en flyer

Een flyer is een enkel blad, vaak dubbelzijdig bedrukt op A5 formaat. Het doel van een flyer is directe activatie, het wordt ingezet om informatie kort en bondig over te brengen. In tegenstelling tot een folder met altijd minimaal één vouw is een flyer een niet gevouwen document. Een folder en een flyer zijn wat luchtiger en verdwijnen eerder in de papierbak dan een brochure.

Wanneer kies je voor een brochure?

De keuze voor een folder, flyer, direct mail of brochure hangt af van je doelstelling. Wil je gedetailleerde informatie laten zien over jouw bedrijf, diensten of een compleet assortiment aan producten? Dan is een brochure uitermate geschikt. Klanten hechten meer waarde aan een brochure en zullen deze langer bewaren van een flyer of folder. Dit heeft ook te maken met de inhoud, een brochure gaat vaak over duurdere producten waarbij men een weloverwogen beslissing neemt voordat hij overgaat tot aanschaf. Dit in tegenstelling tot impuls artikelen die vaak in een folder of flyer staan.

Wil je kort en bondig jouw boodschap overbrengen of een actie promoten, dan is een flyer, folder of direct mail effectiever.

Brochures printen

Behaal jouw marketingdoelstelling met kwalitatieve brochures geproduceerd door Pondres. In ons eigen machinepark worden jaarlijks miljoenen poststukken, waaronder brochures, direct mailingen, folders en flyers geproduceerd Als direct mail specialist produceren wij elke brochure snel, foutloos en tegen scherpe tarieven. Lees voor meer informatie over brochures drukken of neem contact met ons op.   

Brochures drukken

Neem contact op

Wil je jouw klantcommunicatie naar een hoger niveau tillen? Neem gerust contact met ons op via info@pondres.nl of bel +31 88 949 41 00. Wij helpen je graag!

Davy
Ludo Verhiel
Business Consultant
Neem contact op
Top
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram