Pondres logo

Dataverrijking

Haal met dataverrijking het maximale uit je data.

Wat is dataverrijking?

De definitie in het kort: “de verrijking van gegevens”. Wat houdt verrijken nou echt in? Met verrijken van data worden jouw gegevens geverifieerd, aangepast en uitgebreid. Het doel is om interne en externe data te koppelen, om zo een volledig profiel op te bouwen van (potentiële) klanten.

De schone database die is verrijkt kan worden ingezet om (potentiële) klanten te bereiken. Met de meest actuele data kan een marketingcampagne worden gepersonaliseerd naar de interesse van de ontvanger. Personalisatie zorgt vervolgens voor een hogere respons, meer conversie en een betere klantbeleving. Met data verrijking wordt er in kosten bespaart en in resultaat geïnvesteerd.  

Maar waarom is het zo belangrijk? Zoals eerder genoemd bestaat 15 – 20% van het databestand vol met foutieve informatie. Deze foute informatie is met de tijd ontstaan omdat consumenten voortdurend in beweging zijn. Zij staan geen moment stil, maar jouw CRM-systeem helaas wel. Men geeft nou eenmaal niet snel een adres- of emailwijziging door. Als je vervolgens een direct mail- of e-mailcampagne verspreid, is er geen kans dat deze aankomt. De consument is al vertrokken. Maar je hebt voor deze consumenten wel kosten gemaakt, zonde.

Hoe werkt data verrijking

Verrijken begint bij basisgegevens. Het huidige klantenbestand wordt getoetst op volledigheid en fouten. Onze gespecialiseerde partner heeft beschikking over actuele en privacy bestendige (openbare) bronnen. Binnen de AVG-richtlijnen wordt jouw data naar volledigheid aangevuld met basisgegevens.

Vervolgens breiden we de data uit met waardevolle informatie over jouw klanten, zoals koopgedrag en gezinssamenstelling. Hierdoor weet je exact wie je klanten zijn en waar zij behoefte naar hebben. Zo kan je jouw campagnes tot in detail personaliseren.

Database verrijking

Data is het nieuwe goud en overal om ons heen. De kunst is om ongestructureerde data te structureren. Bij Pondres helpen we je graag om jouw database om te zetten tot jouw persoonlijke goudmijn. Jouw klantenbestand nemen we zorgvuldig onder de loep. Er wordt gezocht naar fouten binnen het bestand en gaten die gedicht kunnen worden om vervolgens de data aan te vullen en uit te breiden.

Datamanagement diensten

Neem contact op

Wil je meer informatie over data verrijking? Neem voor al je vragen gerust even contact met mij op!

Davy Nanulaitta
Accountmanager
Neem contact op
webportaal
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram