Wat is datamanagement?

Datamanagement is onmisbaar voor perfecte personalisatie en optimalisatie van je communicatie.

Door data slim te gebruiken kan het je bedrijf helpen bij het nemen van beslissingen maar ook bij het voorspellen van gedrag. Hierdoor kun je de klant een stap voor zijn, omdat je al van de voren inziet welk gedrag er waarschijnlijk gaat volgen. Dit helpt om de klantreis zo optimaal mogelijk neer te zetten en op de juiste momenten de juiste boodschap te vertellen.

Definitie datamanagement

Met datamanagement, ook wel gegevensbeheer genoemd, verrijk, onderhoud en actualiseer je data. Het zorgt voor een up-to-date, compleet, betrouwbaar en foutloos databestand.

Doel van gegevensbeheer

Data is overal en onderdeel van ons dagelijks leven. Waar we wonen, werken, met wie we omgaan en wat onze interesses zijn, alles wordt vastgelegd in enorme databases. Ook geven we zelf dagelijks data bloot, denk al alle apps die we gebruiken. Apps, maar ook websites en online tools verzamelen data die vervolgens wordt opgeslagen. De databases worden onder andere gebruikt om in te spelen op marktontwikkelingen, het individu of groepen met gelijke kenmerken.

De uitdaging is een betrouwbare database. Dagelijks vinden duizenden verhuizingen, honderden echtscheidingen en overlijdens plaats, waardoor het databestand gemiddeld 15 tot 20% aan onjuiste informatie bevat. Zonde! Want deze data spelen een belangrijke rol in de effectiviteit van jouw bedrijfsactiviteiten en campagnes.

Met data management wordt foutieve data in jouw databestand tot een minimum beperkt. Hierdoor bespaar je aanzienlijk in kosten en verhoog je het resultaat van je bedrijfsactiviteiten en campagnes.  

5 grootste datamanagement uitdagingen

De grootste uitdagingen op het gebied van gegevensbeheer komen voort uit het hogere tempo en anders zakendoen. De steeds groter wordende variëteit, snelheid en hoeveelheid data die voor organisaties beschikbaar zijn, maakt dat de behoefte aan datamanagement steeds groter wordt.

Uitdaging
Omschrijving
Te weinig kennis over data aanwezig

Data wordt dagelijks vanuit meerdere bronnen, zoals sociale media, registers en websites verzameld en opgeslagen. Maar de organisatie is zich niet bewust van de data, weet het niet hoe deze te gebruiken of krijgt de data niet gevonden.

Het kwaliteitsniveau waarborgen naarmate de gegevenslaag groeit

Organisaties verzamelen steeds meer data, slaan steeds meer op en gebruiken steeds meer data. Om de maximale responstijd op dit groeiende niveau te houden, moeten organisaties voortdurend de soorten vragen in de gaten houden die de database beantwoordt. Maar ook de indexen wijzigen als de vragen veranderen, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties.

Voldoen aan de steeds veranderende compliance-eisen

Naleving van wetgeving zoals de AVG is complex en bovendien is het voortdurend in ontwikkeling. Organisaties moeten eenvoudig hun gegevens kunnen bekijken en alles kunnen identificeren dat onderhevig is aan nieuwe of gewijzigde vereisten. Het is met name noodzakelijk om Persoonlijk Identificeerbare Informatie (PII) te detecteren, te volgen en te bewaken om te voldoen aan de steeds strengere wereldwijde privacyregelgeving.

Gebrek aan kennis of ervaring om data om te zetten in waarde

Het verzamelen en identificeren van data heeft op zich geen waarde, het gaat erom hoe de organisatie de data verwerkt. Als het te veel tijd en moeite kost om de benodigde gegevens om te zetten voor een analyse dan is de kans groot dat die analyse niet zal plaatsvinden. Hierdoor gaat de potentiële waarde van deze gegevens verloren.

Veranderingen in gegevensopslag waarborden

In de wereld van gegevensbeheer slaan organisaties gegevens op in meerdere systemen. Er wordt gebruik gemaakt van datawarehouses en ongestructureerde datameren, waar alle gegevens in elk formaat op één opslagplaats worden opgeslagen. Data management experts van een organisatie hebben een snelle en eenvoudige werkwijze nodig om gegevens te kunnen gebruiken.  Ze zetten de data van het oorspronkelijke formaat om in de vorm, het formaat of het model dat ze nodig hebben om een breed scala aan analytische taken uit te voeren.

Optimaliseer je databestand

Ben je klaar om het maximale uit je database te halen of wil je jouw data verrijken? Dat kan met Pondres datamanagement. Bekijk onze datamanagement- en prijspakketten die jou helpen jouw zakelijke doelen te bereiken

Naar datamanagement
Top
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram