Grafische nabewerking

Met grafische nabewerking geef je een mailing dé onderscheidende finishing touch.

Een mailing is natuurlijk meer dan een stapel geprint papier. Ook voor de grafische nabewerking kun je daarom bij Pondres terecht. Na het drukken of printen van je mailing start de nabewerking. Denk aan snijden, vouwen, hechten, lamineren en stansen. Daarnaast kunnen wij je mailings, tijdschriften, folders, catalogi of prijslijsten met toevoeging van diverse bijlagen (cold)sealen in transparante folie of krimpfolie. Pondres heeft alles onder één dak van printen tot nabewerking én verzending. We lichten de mogelijkheden hieronder graag wat verder toe!

Snijden

Print- of drukwerk wordt meestal met meerdere pagina's naast elkaar op grotere vellen geproduceerd en daarna tot een kleiner formaat gesneden. Denk hierbij aan een visitekaartje, brochure of kaart. Bij schoonsnijden worden prints ‘aflopend’ gemaakt, zodat de afbeelding of kleur van rand tot rand loopt, dus zonder witte omlijsting.

Vouwen

Na het printen én het eventueel schoonsnijden kan het nodig zijn om drukwerk te vouwen. Pondres beschikt over verschillende vouw- en snijmachines zodat jouw drukwerk de beste afwerking krijgt. Heb je speciale wensen, dan kunnen wij deze ook eventueel handmatig verwerken. Er zijn volop mogelijkheden, zo bieden we naast de reguliere vouwslagen onder andere de volgende mogelijkheden:

  • Maken van een lengte-perforatie
  • Door- of afsneden maken
  • Tussensneden maken
  • Rillen bij kruisslag vouwen van zwaar papier.


Hechten

Met onze hechtmachines zijn wij in staat je drukwerk zoals brochures geniet te brocheren, dit is een verzamelnaam voor de manier waarop het binnenwerk wordt bevestigd. Indien gewenst kan dit met oognieten, deze nietjes steken uit het drukwerk waardoor ze makkelijk op te bergen zijn in een ringbandmap.

Door gebruik te maken van barcodes kunnen bovendien geheel gepersonaliseerde sets – mét variabele omvang – synchroon worden vergaard en gebrocheerd.

Lamineren

Lamineren is een verbindingstechniek die meerdere lagen van gelijke of verschillende materialen aan elkaar verbindt. Dit biedt een betere bescherming van het drukwerk en laat daardoor de kleuren van je drukwerk extra goed naar voren komen. Lamineren is onder andere geschikt voor displays, posters, visitekaartjes etc. Pondres kan het laminatieproces met diverse mogelijke folietypes verzorgen.

Stansen

Met een stansmachine kun je vormen halen uit bijvoorbeeld papier, karton of hout. Ook is het mogelijk reliëf aan een product te geven. Zo creëer je bijvoorbeeld unieke mailings in originele vormen. Perfect om op te vallen op de deurmat! 

Sealen en coldsealen

Bij sealen wordt drukwerk in bedrukte of onbedrukte folie gestoken. Zo kun je drukwerk combineren in één verzending. Dit heeft een aantal voordelen; je mailing wordt beschermd tegen vocht en vuil, het valt extra op bij de ontvanger én je kunt op portikosten besparen. We sealen zowel je drukwerkitem, denk aan een folder, brief en brochures etc. én de adresdrager in één pakket. Het is mogelijk om vier items machinaal mee te sealen.

Ook voor coldsealen ben je bij Pondres aan het juiste adres. Bij cold sealen maken we gebruik van folie waarop vooraf lijm is aangebracht. Deze folie wordt vervolgens samengeperst om de verpakking te sluiten. De machine is in staat om bus- en belstukken te identificeren en te verpakken met een snelheid tot 1.800 stuks per uur. De geplaatste configuratie moet in staat zijn tot 600 orders per uur te verwerken. De verwerkingssnelheid wordt mede bepaald door de afmetingen van het product en de productaanvoer.

Neem contact op

Wil je weten hoe wij jouw drukwerk perfect kunnen afwerken? Neem gerust contact met ons op via info@pondres.nl of bel +31 88 949 41 00. Wij helpen je graag!

Ludo Verhiel
Business Consultant
Neem contact op
direct mail versturen
Top
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram