Variabel data printing

Maak in een handomdraai een persoonlijke mailing met variabel data printing.

Home > Wat we doen > Omnichannel communicatie > Direct mail > Variabel data printing

Variabel data printing (VDP) maakt gebruik van databasegegevens. Een communicatie uiting zoals een flyer, folder of zelfs magazine kan bijvoorbeeld voorzien worden van basisgegevens zoals NAW-gegevens. Maar het is veel leuker en relevanter om het beeld- of tekstmateriaal aan te passen bij de interesses en kenmerken van de ontvanger.

Persoonlijke communicatie

Bij Pondres hebben wij jarenlange ervaring met het personaliseren van onder andere drukwerk. Door gebruik te maken van VDP zet je met weinig kosten een unieke en relevante campagne op. Deze mooie persoonlijk vorm van direct marketing is ook geschikt voor selfmailers, brochures en POS-materiaal. Zo kun je je doelgroep persoonlijk benaderen, je maakt meer impact en dit leidt tot een hoger respons.

Hoe werkt het?

De mogelijkheden zijn eigenlijk oneindig met VDP. Je kunt iedere campagne personaliseren, denk hierbij aan een simpele personalisatie zoals het toevoegen van de voornaam. Maar je kunt zelfs eenvoudig variëren in beeld, kleur en natuurlijk in tekst. Stel, je hebt een kleding merk en je wil een mailing uitsturen naar een mannelijke doelgroep en een vrouwelijke doelgroep. Om de mailing persoonlijker te maken, kun je op de mailing die gericht is op mannen een man op de cover zetten. Zo laat je relevante mode zijn aan jouw doelgroep en zal de ontvanger zich direct aangesproken voelen. Om vrouwen aan te spreken toon je een vrouwelijk model. Ook kun je variëren in kleur en lettertype. Bij VDP plaatsen wij al deze variabelen in een database en gebruiken we deze om het printproces aan te sturen. Dit zorgt voor:

  • Betere klantbeleving
  • Meer respons
  • Lagere kosten per klant

Tot slot, wij hebben al jarenlange ervaring op het gebied van data en helpen je dan graag om je databestand te optimaliseren door middel van datamanagement. Met datamanagement helpen wij je data actueel, correct, compleet en uniek te maken. Zodat jij de juiste klanten bereikt met een unieke en relevante boodschap.

Neem contact op

Wil je weten hoe je jouw doelgroep het beste kan raken? Neem voor meer informatie over de mogelijkheden van variabel data printing gerust even contact met mij op via info@pondres.nl of bel +31 88 949 41 00

Ludo Verhiel
Business Consultant
Neem contact op
Direct mail versturen
Top
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram