Wat is DM

DM is de afkorting van direct mail. Een krachtig communicatiemiddel.

Waar staat DM voor?

DM is de afkorting van direct mail. Een DM is een tastbaar poststuk, zoals een folder, brochure of selfmailer wat je goed kan personaliseren, zodat je de ontvanger activeert om een actie te ondernemen. Denk aan een winkelbezoek, een aankoop of bijvoorbeeld een donatie. Het biedt jouw als organisatie de kans om op een effectieve en persoonlijke wijze in contact te komen met je doelgroep. DM marketing is geschikt voor allerlei branches en organisaties, of het nu gaat om retail, leisure, automotive, providers, overheid of goede doelen.

Voordelen DM

DM’s of direct mailings brengen vele voordelen met zich mee. Vaak wordt dit middel vergeten in de middelenmix en ligt de focus voornamelijk op online communicatie uitingen en advertenties. Afhankelijk van het doel en de doelgroep biedt direct mail veel kansen en voordelen.

  • DM’s zijn tastbaar, ze vallen op de deurmat en de klant kan er simpelweg niet omheen. Tegenwoordig wordt de consument dagelijks overspoeld door niet-tastbare uitingen, zoals advertenties op sociale media, e-mailings, YouTube en Google. Deze middelen zijn makkelijker te negeren of zelfs te blokkeren. De online concurrentie is zo groot, dat het lastig is om als adverteerder op te vallen tussen alle aanbieders.
  • Doordat de briefkaart bij iemand thuis of bij het bedrijf op de deurmat valt, is er al direct interactie. Gewild of ongewild leest de ontvanger wat er op de voorkant staat. Oftewel, de belangrijkste boodschap is al binnen. Als dit een gepersonaliseerde boodschap is, is de kans groter dat de persoon wordt overtuigd om verder te lezen en te handelen.
  • Wat DM mede uniek maakt, is dat er op het moment van ontvangen geen andere aanbieders zijn. Jouw DM is de enige boodschap, zonder afleiding van externe factoren of alternatieven.

Natuurlijk hoeft het ene middel het andere niet uit te sluiten, juist een combinatie van direct mail en online kan de boodschap versterken. Denk hierbij aan een online activatie, enkele dagen na het versturen van een DM. De klant wordt nogmaals aan de boodschap herinnert en biedt het nog een extra aanleiding om actie te ondernemen.

DM inzetten in jouw marketing campagne?

Ben je enthousiast en op zoek naar een partner die jouw DM kan produceren en versturen? Of heb je juist nog vragen? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Pondres is al ruim 60 jaar gespecialiseerd in het hele proces van direct mail; van printen tot levering. Met ons eigen machinepark leveren we constant hoge kwaliteit en beschikken over de nodige certificaten en tevreden klanten om dit aan te tonen. Wij werken snel en professioneel. Dit houdt in dat wij jouw fysieke mailing binnen vijf dagen van concept tot aan brievenbus kunnen brengen. Dit alles tegen scherpe tarieven.

In 8 stappen naar een impactvolle direct mail

De klant benaderen en raken, dat is wat elk bedrijf wil. Maar hoe krijg je dat voor elkaar in het steeds veranderende medialandschap? Hoe houd je je communicatie pakkend en persoonlijk? Alle innovaties trekken je al gauw het digitale pad op. Maar vergis je niet: direct mail is en blijft een van de krachtigste marketingmiddelen ooit.

Download het gratis whitepaper

En verstuur in 8 stappen een impactvolle direct mail.

Neem contact op

Wil je weten hoe wij jouw klantcommunicatie naar een hoger niveau kunnen tillen? Neem gerust contact met ons op via info@pondres.nl of bel +31 88 949 41 00. Wij helpen je graag!

Davy
Ludo Verhiel
Business Consultant
Neem contact op
Direct mail versturen
Top
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram