Beveiligde mail versturen met Pondres Secure eMail

Home > Wat we doen > Digitale transformatie > Beveiligde email > Beveiligde mail versturen met Pondres Secure eMail

Dagelijks versturen we talloze e-mails. Geen wonder dat we gemiddeld ruim twee uur per dag besteden aan onze mailbox. Iedere mail die je verstuurt bevat privacygevoelige informatie, waaronder e-mailadres, naam, inhoud van de mail en vaak nog een telefoonnummer. Deze data is waardevol voor jou en de geadresseerde, maar ook voor ongeautoriseerde derden die stiekem mee proberen te kijken.

Met Secure eMail verstuur je e-mails versleuteld vanuit een beveiligde omgeving. Hierdoor zijn de emails enkel leesbaar voor jou en de geadresseerde. Op deze pagina lees je over hoe je beveiligde mail verstuurt met Pondres Secure eMail.

 

Hoe verstuur je mail versleuteld

Versleutelde email versturen is voor de gebruiker even eenvoudig als het versturen van een normale mail. Het échte verschil bevindt zich aan de achterzijde, waar het systeem controleert dat het document ongewijzigd is (integriteit), afkomstig is van de verzender (authenticiteit) én ontvangen is door een gerechtigd persoon (non-repudiation).

 

Beveiligde email versturen doe je in drie eenvoudige stappen:

1. Log in om toegang te krijgen tot jouw beveiligde mailomgeving. Heb je al ooit je gegevens ingevoerd? Dan kun je ervoor kiezen deze gegevens te bewaren om in de toekomst met slechts één klik in te loggen.

2. Klik op “Verzend Beveiligde E-mail”, om je e-mail te schrijven:

3. Schrijf de beveiligde email. Anders dan in Outlook heb je hier meerdere beveiligingsopties. Zo kan je jouw email beveiligen met een wachtwoord en ervoor kiezen het bericht wel of niet te versleutelen.

4. Zodra de beveiligde email is geschreven, druk je op "verzend" om de mail te versturen.

Vervolgens krijgt de geadresseerde de email in zijn of haar beveiligde mailbox en een uitnodiging in gekoppelde e-mailplatformen, zoals Outlook of Gmail, om naar de beveiligde mail te gaan. Door de eenvoudige koppeling met meerdere emailplatformen kun je jouw emailstromen vanuit één platform beheren.

 

Kan beveiligde mail verstuurd worden naar iemand zonder Secure eMail-account?

Ja, je kunt ook beveiligde mail versturen naar personen zonder Pondres Secure eMail-account. Zodra een mail wordt verstuurd naar iemand zonder account, krijgt deze persoon een mail in zijn of haar mailbox. Door op de activeer-knop in de email te drukken, kan de geadresseerde een (gratis) account aanmaken en zich autoriseren.

Hoe werkt versleuteld emailen met Outlook

Pondres Secure eMail kan met een plugin gekoppeld worden aan Outlook, voorheen Hotmail. Met de plugin wordt Outlook uitgebreid met de mogelijkheden om een versleutelde email te versturen en e-mail met een wachtwoord te beveiligen.

 

Veilig bestanden versturen en ontvangen via Pondres Secure eMail

Begin nu met Pondres Secure eMail en verstuur belangrijke bestanden veilig en digitaal. Jouw beveiligde Pondres Secure eMail voldoet aan de hoogste privacystandaarden en vervangt de vaak prijzige aangetekende post volledig. Beveiligde email is door de laagdrempelige integratie met bestaande systemen ideaal voor zowel manuele als geautomatiseerde verwerking.

 

Neem contact op

Wil je meer informatie over Pondres Secure eMail? Neem dan contact met me op.

Davy Nanulaitta
Accountmanager
Neem contact op
eSign
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram