Pondres logo

Beveiligde mail versturen met Secure eMail

Mail en download bestanden vanuit een beveiligde omgeving.

Home > Wat we doen > Digitale transformatie > Beveiligde e-mail > Beveiligde mail versturen met Pondres Secure eMail

We versturen dagelijks talloze e-mails. Je staat er niet direct bij stil, maar iedere mail die je verstuurt bevat privacygevoelige informatie. Denk hierbij aan het e-mailadres, naam, inhoud van de mail en vaak nog een telefoonnummer. Deze informatie is waardevol voor jou en de geadresseerde, maar ook voor ongeautoriseerde derden die stiekem mee proberen te kijken. 

Secure eMail is de oplossing van Pondres voor het versturen van beveiligde e-mail, hiermee verstuur je e-mails versleuteld vanuit een beveiligde omgeving. Zo zijn de e-mails en documenten enkel leesbaar voor jou en de geadresseerde. Met Secure eMail deel je heel eenvoudig vertrouwelijke, privacygevoelige bestanden met je relaties. Dit kan gaan om kleine documenten zoals een contract maar zeker ook voor het delen van grote bestanden. Op deze pagina lees je over hoe je beveiligde mail verstuurt met Pondres Secure eMail.

 

Hoe verstuur je mail versleuteld?

Een versleutelde e-mail versturen kan iedereen, mits je gebruik maakt van de juiste software. Met Secure eMail is het is net zo eenvoudig als het versturen van een normale mail. Het échte verschil bevindt zich in de beveiligde Secure eMail portal. Dit geavanceerde systeem controleert o.a. het volgende:

  • Of het document ongewijzigd is (integriteit)
  • Is de e-mail afkomstig van de verzender (authenticiteit)
  • En is het ontvangen door een gerechtigd persoon (non-repudiation).

De authenticatie kan op verschillende niveaus worden ingesteld (conform eisen eIDAS). Van eenvoudig (wachtwoord + paswoord) tot geavanceerd met bijvoorbeeld DigiD of iDIN. 

 

Beveiligd e-mailen met Secure eMail in vier eenvoudige stappen:

1. Log in om toegang te krijgen tot jouw beveiligde mailomgeving.
Heb je je al een keer aangemeld? Dan kun je ervoor kiezen deze gegevens te bewaren om in de toekomst met slechts één klik in te loggen.

2. Klik op “Verzend Beveiligde E-mail”
Nu kun je het e-mailbericht opstellen en eventueel een document koppelen.

3. Schrijf de beveiligde e-mail
Anders dan in je normale emailoplossing heb je meerdere beveiligingsopties. Zo kan je de e-mail beveiligen met een wachtwoord en ervoor kiezen welke tekst je in de notificatiemail wilt versturen (niet versleuteld) en welke tekst en bijlagen je in de beveiligde omgeving wilt plaatsen (versleuteld). 

4. Klik op verzend
Zodra de beveiligde email is geschreven, druk je op "verzend" om de mail te versturen.

Vervolgens krijgt de geadresseerde een notificatie e-mail met een uitnodiging om naar de beveiligde Secure eMail omgeving te gaan. Het bericht en bijbehorende document kan (na inloggen) worden bekeken in de beveiligde omgeving. 

 

Kan beveiligde mail verstuurd worden naar iemand zonder Secure eMail-account?

Ja, je kunt ook beveiligde mail versturen naar personen zonder Pondres Secure eMail-account. Zodra een mail wordt verstuurd naar iemand zonder account, krijgt deze persoon een notificatie e-mail in zijn of haar mailbox. Door op de activeer-knop in de e-mail te drukken, kan de geadresseerde een (gratis) account aanmaken en zich autoriseren.

Hoe werkt versleuteld emailen met Outlook?

Pondres Secure eMail kan met een plug-in gekoppeld worden aan Outlook. Met de plug-in wordt Outlook uitgebreid met de mogelijkheden om een versleutelde e-mail te versturen.

 

Veilig bestanden versturen en ontvangen via Secure eMail?

Onze Secure eMail Service is onderdeel van het Digitaal Communicatie Portfolio van Pondres. Dit portfolio biedt toegang tot een scala aan digitale verzendkanalen. Denk aan het veilig en aangetekend verzenden van (privacy- en bedrijfsgevoelige) informatie met Secure eMail, een digitaal dossier of een digitale handtekening. Met één API-koppeling maak je gebruik van onze digitale communicatiekanalen. Pondres Secure eMail wordt gebruikt door klanten met hoge compliancy-eisen. Benieuwd waarom? Ervaar het zelf en vraag nu vrijblijvend een demo aan.

 

Neem contact op

Wil je meer informatie over beveiligd e-mailen met Secure eMail? Neem gerust contact met mij op via davy.nanulaitta@pondres.nl of bel +31 88 949 41 00. Ik help je graag!

Davy Nanulaitta
Accountmanager
Neem contact op
eSign
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram