Pondres logo

Wat is veilig emailen met Secure eMail

Wat is beveiligd en aangetekend mailen met Secure eMail.

Home > Wat we doen > Digitale transformatie > Beveiligde email > Wat is veilig emailen met Secure eMail

Secure eMail is een mailoplossing waarmee je beveiligd en aangetekend vertrouwelijke en privacygevoelige informatie kan delen. Zo kan je organisatie zorgeloos privacy- en bedrijfsgevoelige informatie en belangrijke documenten delen. Geen risico op menselijke fouten of een datalek. Wel zo veilig dus!

E-mail is een vertrouwd communicatiemiddel, we gebruiken het dagelijks op ons werk en voor privé communicatie. E-mail is een prima medium om allerlei boodschappen uit te wisselen. Maar zodra het gaat om privacy- of bedrijfsgevoelige informatie, is het belangrijk om een veilige manier van e-mail te gebruiken. Conventionele e-mail is gevoelig voor datalekken met fraude, privacy schending, reputatieschade en forse boetes als gevolg. Een bedrijf kan slachtoffer worden van cybercriminaliteit maar ook menselijke fouten zijn vaak de oorzaak van een datalek. Natuurlijk wil je dit voorkomen.

Wat is secure email

IIn tegenstelling tot conventionele mail, beveilig je met Secure eMail de inhoud van je e-mail. Bij “gewoon” e-mailverkeer heb je geen controle op de inhoud van de inbox en outbox. Door het gebruik van secure e-mail kun je jouw klanten beschermen en ervoor zorgen dat de content en klantgegevens in een veilige omgeving staan. Het email verkeer dat loopt via het Secure eMail platform is beveiligd en versleuteld. Vertrouwelijke informatie is alleen beschikbaar na authenticatie van verzender en ontvanger.

Welke informatie moet je veilig versturen

Beveiligd mailen is niet alleen van toepassing op financiële dienstverleners. Voor ieder bedrijf en organisatie die privacy- en/of bedrijfsgevoelige informatie deelt is veilig mailen van groot belang. Denk hierbij aan de volgende gegevens en documenten: iemands ras, godsdienst, financiële en medische gegevens maar ook contracten en jaarplannen.

Track-and-trace bij secure e-mail

Een goede traceerbaarheid van een e-mail is van belang. Via een track-and-trace mogelijkheid kun je het proces van een verzending te allen tijde bekijken. Het is real-time inzichtelijk wanneer de email is aangekomen en wordt geopend. Secure e-mail maakt gebruikt van verschillende authenticatie methoden zodat enkel de geadresseerde toegang krijgt tot de inhoud van de email. Dit maakt de verzending rechtsgeldig. Het versturen, ontvangen en openen van de email kan niet ontkend worden.

Met secure e-mail ben je altijd beschermd tegen de meest voorkomende oorzaken van datalekken:

  • Email onderscheppingen
  • Inbraak in e-mailboxen
  • Menselijke fouten
  • Het ongeoorloofd wijzigen en doorsturen van bestanden  

Hoe werkt secure email

Beveiligd mailen is gebruiksvriendelijk voor zowel de verzender als ontvanger. Als verzender maak je gebruik van een SaaS oplossing, dus geen ingewikkelde installaties en updates. De ontvanger hoeft geen software te downloaden en kan direct de mail en de documenten bekijken, uiteraard na authenticatie.

Authenticatie 

Met secure e-mail wordt zowel de inhoud van de e-mail als het bijbehorende document beschermd. Er zijn verschillende authenticatiemogelijkheden, de meeste bekende en gebruikte methode is door middel van een gebruikersnaam en wachtwoord. Voor extra beveiliging is two-factor authenticatie aan te raden. Naast bijvoorbeeld het inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord wordt er dan nog een extra controle gedaan bijvoorbeeld via SMS of email.  Op basis van het gewenste eIDAS niveau en de doelgroep kan er ook gekozen worden voor externe authenticatie methodieken. Voorbeelden van gangbare authenticatiemiddelen zijn: DigiD, iDIN, BeID of eHerkenning.

In 6 stappen Secure eMail versturen

Beveiligd en versleuteld mailen met Outlook

Secure e-mail kan met een plugin worden gekoppeld aan Outlook. Zo verstuur je zowel 1-1 mails als een bulk mailing via je bestaande mailprogramma. Alle medewerkers binnen je bedrijf kunnen zo gemakkelijk overstappen op secure e-mail. Na de koppeling dient het emailaccount in Outlook opnieuw geverifieerd te worden. Met de verificatie wordt de zekerheid behouden dat het mailcontact enkel zichtbaar is voor de verzender en ontvanger. Vervolgens heb je in Outlook de keuze om standaard of beveiligd & aangetekend te mailen.

Is beveiligd mailen de oplossing voor mij?

Deelt jouw organisatie regelmatig gevoelige informatie via conventionele e-mail? Neem het zekere voor het onzekere, voorkom imagoschade én hoge boetes opgelegd door GDPR / AVG  door gebruik te maken van secure e-mail. Neem gerust contact met ons op, we kijken graag of secure email de oplossing is voor jouw organisatie.

Davy Nanulaitta
Accountmanager
Neem contact op
secure email
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram