Pondres logo

Digitale handtekening

Met een digitale handtekening verkrijg en onderteken je gebruiksvriendelijk bestanden en documenten.

Home > Wat we doen > Digitale transformatie > Digitale handtekening

Veel bedrijven zitten midden in hun digitale transformatie en zoeken naar (digitale) manieren om efficiënter en foutlozer te werken. Een goede oplossing is de digitale handtekening. Daarmee kan het gehele ondertekenproces online worden afgerond, van eenvoudige bestellingen tot formele documenten.

Zo realiseer je aanzienlijke besparingen in tijd, papier en kosten, bijvoorbeeld op het gebied van administratie en porti. Bovendien bied je je relaties een snelle, eenvoudige en veilige manier om een document digitaal rechtsgeldig te ondertekenen. 

Veilig online en op afstand zakendoen, daar tekenen wij voor!

 

Voldoe altijd aan de wet- en regelgeving

En kies de ondertekenmethode die past bij de wettelijke noodzakelijke vereisten
1.

Basis elektronische handtekening (BES)

Een afbeelding van je handtekening of digitale krabbel. Controle identiteit van de ondertekenaar is niet verplicht. Kan dienen als bewijs, maar de rechter bepaalt. 

2.

Digitale handtekening (AES)

Het digitaal ondertekenen van een bestand of document. Dit type handtekening vereist een hoger niveau van verificatie van de identiteit van de ondertekenaar, beveiliging en verzegeling van de documenten. De juridische bewijslast ligt bij de partij die de handtekening heeft gezet. 

3.

Gekwalificeerde digitale handtekening (QES)

Het digitaal ondertekenen van een bestand of document op het hoogste niveau. De gekwalificeerde digitale handtekening geldt als wettelijk bewijsmiddel. Juridische bewijslast ligt bij de partij die de handtekening betwist. Non-repudiative. Strenge eisen aan externe authenticatie, certificering (provider (QTSP) en versleutelde opslag van documenten. 

Stroomlijn het ondertekenproces met geautomatiseerde workflows

Pondres eSign biedt veel opties voor geautomatiseerde Workflows. Bijvoorbeeld met reminders en notificaties. Hierdoor kan je het hele goedkeurings- en ondertekeningsproces stroomlijnen, met als resultaat minder fouten en meer efficiëntie.

Verstuur reminders en notificaties wanneer de deadline nadert.
Stel de procuratievolgorde in en teken of parafeer parallel of opeenvolgend.
Bespaar tijd en teken meerdere documenten tegelijkertijd met bulkondertekening.

Koppel eSign aan je eigen IT omgeving

Via de API koppeling is er een workflow integratie met jouw eigen IT omgeving mogelijk. De API-koppeling is laagdrempelig en goed gedocumenteerd. 

Bekijk alle kenmerken

Authenticatiemogelijkheden conform gewenste eIDAS standaard

Er zijn verschillende ondertekenmethoden beschikbaar die passen bij de wettelijke vereisten. Kies zelf de methode waarmee de tegenpartij het bestand mag ondertekenen.

Manueel
Geef de mogelijkheid om het document te ondertekenen met (de afbeelding van) een natte handtekening.
Biometrisch
Laat het document ondertekenen met biometrische kenmerken, zoals een vingerafdruk.
Bankkaart en iDin

Ook met een bankkaart en iDin authenticatie kun je je identiteit bevestigen en een digitale handtekening zetten. 

itsme®
Onderteken snel en eenvoudig met de itsme® app.
SMS/e-mail met one time password (OTP)

Laat de ondertekenaar zijn identiteit bevestigen met een code verstuurd via SMS of e-mail (2FA).  

Aanvullende ondertekenmethoden

Koppel met externe authenticatiemethoden zoals DigiD, eHerkenning,  belID of SwissID. 

Onderteken in eigen huisstijl

Realiseer een professionele uitstraling en pas de huisstijl van jouw organisatie of label toe aan het ondertekenportaal en de notificatiemails.

Bekijk alle kenmerken

Grenzeloos ondertekenen

De digitale handtekening gezet met eSign is rechtsgeldig in andere Europese landen en ondersteunt meerdere talen, zowel voor de verzender als ondertekenaar.

Bekijk alle kenmerken

Rechtsgeldig en snel ondertekenen

Wil je weten wat een digitale handtekening voor de processen in jouw organisatie kan betekenen? Download dan nu de gratis whitepaper, inclusief een handige checklist. Zo controleer je eenvoudig waaraan een degelijke oplossing voor een digitale handtekening moet voldoen.

Download het gratis whitepaper

En lees over snel en rechtsgeldig ondertekenen

Onze aanpak

eSign is onderdeel van het Digitale Communicatieportfolio van Pondres. Dit portfolio biedt met één API-koppeling toegang tot een scala aan digitale communicatiekanalen, waaronder beveiligde email en digitaal dossier. Je betaalt daarbij alleen voor het gebruik van de door jou ingezette modules op basis van een 'pay per use'-prijsmodel. Met onze Software as a Service oplossing werk je bovendien altijd met de nieuwste technische ontwikkelingen, zodat jouw organisatie klaar is voor de toekomst.

Meer informatie

Pondres eSign wordt gebruikt door klanten met hoge compliancy-eisen. Benieuwd waarom? Neem dan nu vrijblijvend contact op.

Wouter de Regt
Wouter de Regt
Manager Business Development
Contact
digitale handtekening
Top
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram