Pondres logo

Formulier digitaal ondertekenen

Een formulier rechtsgeldig én digitaal ondertekenen.

Home > Wat we doen > Digitale transformatie > Digitale handtekening > Formulier Digitaal Ondertekenen

We werken meer dan ooit vanuit huis, we doen wereldwijd zaken en daarnaast vullen we contracten en formulieren digitaal in. Sommige formulieren moeten echter worden afgesloten met een handtekening. Door het werken op afstand, kan dit nogal wat papierwerk zijn en onnodig veel tijd kosten. Gelukkig is er een oplossing, de digitale handtekening. Op deze pagina lees je hoe je op een rechtsgeldige en gebruiksvriendelijke manier formulieren digitaal ondertekent.

Formulieren digitaal ondertekenen in 3 stappen

Rechtsgeldigheid speelt een grote rol bij het ondertekenen van formulieren. Het kan je een hoop rompslomp besparen als je afspraken goed en rechtsgeldig hebt vastgelegd. Door een formulier digitaal te ondertekenen via eSign ben je zeker van een rechtsgeldige overeenkomst. Bijkomend voordeel is dat je het overzicht houdt over het gehele ondertekenproces. je ziet precies wie er moet tekenen, wanneer en wie al heeft getekend.

eSign maakt deel uit van het Pondres Digital Communications-portfolio. Het biedt de veiligste en meest gebruiksvriendelijke software voor het ontvangen en ondertekenen van digitale handtekeningen. Hierdoor kun je binnen enkele minuten een te ondertekenen document maken en verzenden, waarna de ontvanger het controleert en ondertekent. Het is mogelijk om de handtekeningstromen te automatiseren of handmatig te verzenden.

In 3 stappen leggen we uit hoe je handmatig formulieren, opstelt en ondertekent met eSign. Neem contact met ons op om uw handtekeningstromen te automatiseren.

Stap 1 - verzoek voor een digitale handtekening via eSign

 1. Download het ingevulde formulier;
 2. Ga naar de portal;
 3. Selecteer het formulier
 4. Voeg een handtekeningveld toe aan het formulier
 5. Selecteer de gewenste ondertekeningsmethode.
  • Eenmalige e-mailcode
  • manueel
  • Handgeschreven
  • Eenmalige sms-code
 6. (Optioneel) Kies de ondertekenings- en goedkeuringsvolgorde. Je kan kiezen uit:
  • Parallel
  • opeenvolgende
  • Complex

Stap 2 - verstuur het formulier

Druk op verzenden.

De geadresseerde ontvangt een e-mail met het verzoek om een ​​digitale handtekening en de instructies voor ondertekening, afhankelijk van de in stap 4 gekozen methode. Na validatie kan de geadresseerde vervolgens met één klik ondertekenen.

Stap 3 - signeren met een digitale handtekening via eSign

Als jouw handtekening als afzender ook op het formulier moet staan, kan je deze direct na verzending met één klik op de knop plaatsen of later in de portal.

Voor de geadresseerde:

 1. Open de e-mail en volg de instructies;
 2. Er vindt autorisatie plaats, het systeem valideert op de achtergrond of je werkelijk de geadresseerde bent;
 3. Bevestig dat het document volledig is gelezen;
 4. Met één druk op de knop de handtekening plaatsen en versturen.

Rechtsgeldig formulieren digitaal ondertekenen

Een handtekening op het formulier is cruciaal voor de bewijslast, maar niet elke handtekening is gelijk van aard. De "natte" handtekening, handgeschreven op papier en de basis elektronische handtekening (afbeelding van handtekening) bieden geen volledige veiligheid. Bij een geschil beslist de rechter, want met deze ondertekeningsvormen kan gemakkelijk gefraudeerd worden.

Als je geen waarde hecht aan zekerheid, kun je ervoor kiezen om het formulier te ondertekenen met een basis elektronische handtekening. Er zijn gratis oplossingen beschikbaar voor het maken van een elektronische handtekening.

Met een digitale handtekening sta je sterker bij een geschil, maar ben je nog niet 100% gedekt. Alleen de gekwalificeerde digitale handtekening dient als juridisch bewijs.

Bekijk onderstaand schema voor een compleet overzicht van de verschillende soorten handtekeningen. Alles weten over rechtsgeldig digitaal ondertekenen? Download de gratis whitepaper: rechtsgeldig en snel ondertekenen met een digitale handtekening.

Rechtsgeldig formulieren ondertekenen was nog nooit zo eenvoudig

Ervaar zelf hoe eenvoudig Pondres eSign werkt. Vraag nu een gratis demo aan en begin met digitaal ondertekenen.

Pol
Pol van den Broek
Client Service Manager
Gratis demo
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram