Pondres logo

PDF digitaal ondertekenen

Veilig, snel en gebruiksvriendelijk een pdf digitaal ondertekenen doe je zo!

Een pdf kan op meerdere manieren worden ondertekend. Het document kan via mail worden verzonden, de ontvanger print, ondertekent en scant het document weer. Vervolgens wordt het met een analoge handtekening erop weer retour gestuurd. Maar dit kan veel makkelijker! Met een digitale handtekening wordt het proces een stuk eenvoudiger én sneller. Ook zijn de handtekeningen vaker veiliger. Er zit echter wel verschil in de rechtsgeldigheid van de verschillende soorten handtekeningen. Op deze pagina lees je hoe je een pdf digitaal ondertekent en de verschillen zijn in rechtsgeldigheid.

Digitale handtekening voor een pdf maken

Een pdf digitaal ondertekenen hoeft moeilijk te zijn en je hebt er geen dure programma’s voor nodig. Het kan zelfs gratis. Online zijn er verschillende tools zoals, Adobe Acrobatpdf24 en smallpdf  die je gratis faciliteren in het plaatsen van een elektronische handtekening. Om een ​​pdf gratis te ondertekenen ga je naar de betreffende websites en volg je 3 eenvoudige stappen. De stappen zijn bij alle online programma’s soortgelijk.

  1. Upload het pdf
  2. Schrijf of teken met de muis en cursor een digitale handtekening
  3. Deel het door jouw gesigneerde document met de betrokkenen

* De gratis tools zijn gemaakt zodat alleen jij een online handtekening onder een document kan plaatsen en delen. Als je meerdere handtekeningen nodig hebt dan kun je kiezen voor een betaalde versie. Kies dan voor software  die gebruiksvriendelijk is, maar bovenal past bij de wettelijke noodzakelijke vereisten.

Pdf rechtsgeldig digitaal ondertekenen

Bij het online ondertekenen van een pdf wordt er vaak niet naar de rechtsgeldigheid gekeken. Het is belangrijk om te weten dat een foto van jouw natte handtekening niet dezelfde juridische waarde heeft als een digitale handtekening. Bij een digitale handtekening wordt vaak gebruik gemaakt van een multifactor-authenticatie, deze voldoen aan de veiligheidseisen en zijn dus rechtsgeldig. Er bestaan verschillende digitale handtekeningen, met elk een eigen niveau van juridische waarde. In onderstaand schema zie je de verschillen, van basis tot gekwalificeerde handtekening, in een handig overzicht.

Rechtsgeldige digitale handtekening maken

De digitale met de hoogte juridische waarde is de gekwalificeerde digitale handtekening (QES), met deze handtekening weet je zeker de ondertekening rechtsgeldig is. Deze handtekeningen zet je eenvoudig met eSign, een handige oplossing van Pondres. Alle handtekeningen die met eSign worden gezet zijn rechtsgeldig en gebruiksvriendelijk.

Wil je alles weten over de rechtsgeldigheid van een digitale handtekening? Download dan nu de gratis whitepaper.

Onderteken documenten met Pondres eSign

Pondres eSign voldoet aan de hoogste privacy-eisen en helpt jou en je klant met het veilig en rechtsgeldig ondertekenen van documenten, pdf’s en contracten met een rechtsgeldigheid van meer dan 20 jaar. Met eSign neem je afscheid van papieren rompslomp en investeer je in een efficiëntere organisatie, terwijl je flink bespaart in kosten. Met onze Software as a Service oplossing werk je bovendien altijd met de nieuwste technische ontwikkelingen, zodat jouw organisatie klaar is voor de toekomst.

In drie stappen rechtsgeldig een pdf ondertekenen met eSign

Nadat de verzender een document heeft opgesteld en deze heeft gekoppeld in de web portal dan is het document klaar om verzonden te worden naar de ontvanger. Het ondertekenen gaat in slechts 3 stappen:

  1. Open de e-mail en volg de instructie.
    • Autorisatie vindt plaatst, het systeem valideert op de achtergrond of je écht de geadresseerde bent.
  2. Bevestig dat het document volledig is gelezen.
  3. Plaats en verstuur de handtekening met één druk op de knop.

Vraag een gratis demo aan

We laten je graag zelf kennismaken met Pondres eSign en ervaren hoe gebruiksvriendelijk, veilig en snel het werkt. Vraag daarom nu een gratis demo aan en ontdek de wereld van eSign. Vul het formulier in of  bel +31 88 949 41 00. Ik help je graag!

Claudia Vorstenbosch
Claudia Vorstenbosch
Sales Support Medewerkster
Top chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram