Pondres logo

Wat is digitale transformatie

Wat is digitale transformatie? Je leest het op deze pagina.

Home > Wat we doen > Digitale transformatie > Wat is digitale transformatie

Digitaal transformeren klinkt mooi, maar wat houdt het nou echt in? Inderdaad, je bent niet de enige bij wie het begrip verwarring veroorzaakt. Op deze pagina leggen we je uit wat digitale transformatie is en welke impact het heeft op je bedrijfsprocessen.

Betekenis digitale transformatie 

Om het begrip te begrijpen, kijken we eerst naar de definitie. De betekenis van digitale transformatie is:

“Digitale transformatie is een proces waarin organisaties (en mensen in die organisaties) verwachtingen en kansen van toenemende digitalisering benutten om een ​​stap te zetten naar een (meer) digitale en wendbare organisatie waarin de klant centraal staat tijdens de hele klantreis, waardoor de organisatie een (duurzame) bijdrage kan leveren aan het leven van mens en samenleving.”

Digitale transformatie raakt de hele organisatie. Het digitaliseert bedrijfsprocessen en maakt het leven van de klant en organisatie gemakkelijker, veiliger, betrouwbaarder, sneller, goedkoper, relevanter en overzichtelijker.

Voordelen
digitale
transformatie

authenticatie

Klantinzicht

Alle data komt samen op één centraal punt voor een 360-graden klantbeeld.
besparing

Kostenbesparing

Communicatie-efficiëntie neemt toe en de kosten (TCO) worden verlaagd.
automatisch en manueel

Efficiëntie

Geautomatiseerd proces over alle kanalen heen zodat jouw communicatie snel, herkenbaar en correct is.
Betrouwbaar

Klanttevredenheid

Meer tevreden en loyale klanten door communicatie via het juiste kanaal op het juiste moment.

Waarom digitaal transformeren?

Er zijn nog veel bedrijven die redeneren vanuit het product die zij aanbieden. Met de transformatie wordt die strategie geheel omgedraaid en wordt er focus aangebracht op het markt- en klantgericht werken. De klant staat altijd centraal.

Als bedrijf dien je continu in contact staan ​​met de doelgroep en interacteren met de klant, om op het juiste moment en via het juiste kanaal in te kunnen spelen op de behoeften en naadloos te kunnen voldoen aan de verwachtingen van hen. Om dit te verwerkelijken is digitale transformatie vereist.

Pondres is jouw partner in digitale transformatie

Zoek je een consultancy of bedrijf die jouw digitale transformatie kan verwerkelijken? Pondres is expert op het gebied van omnichannel transactionele communicatie. Wij kunnen je helpen om op een klantvriendelijke, efficiënte en veilige manier digitaal te werken en te communiceren. Voor een optimale conversie tegen de laagste kosten.

Selecteer onderstaande diensten en kijk wat onze koppelingen voor jou kunnen betekenen. Liever een adviesgesprek met een consultant? Neem dan direct contact op en we helpen je graag verder.

Neem contact op

Wil je meer informatie over digitaal transformeren? Neem dan contact met me op.

Leo
Leo Harpe
Client Service Manager
Neem contact op
omnichannel communicatie
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram