Wat is digitale transformatie

Als bedrijf of organisatie kun je er bijna niet om heen. Maar wat is digitale transformatie precies?

Home > Wat we doen > Digitale transformatie > Wat is digitale transformatie

Digitaal transformeren klinkt mooi, maar wat houdt het nou echt in? Het begrip is altijd duidelijk en zorgt vaak voor verwarring. Op deze pagina leggen we je uit wat digitale transformatie is en welke impact het heeft op je bedrijfsprocessen.

Betekenis digitale transformatie 

Om beter te begrijpen wat digitale transformatie is, kijken we eerst naar de definitie. De betekenis van digitale transformatie is:

“Digitale transformatie is een proces waarin organisaties (en mensen in die organisaties) verwachtingen en kansen van toenemende digitalisering benutten om een ​​stap te zetten naar een (meer) digitale en wendbare organisatie waarin de klant centraal staat tijdens de hele klantreis. De organisatie kan daarmee een (duurzame) bijdrage leveren aan het leven van mens en samenleving.”

Digitale transformatie raakt de hele organisatie. Door bedrijfsprocessen te digitaliseren maak je het leven van de klant en organisatie gemakkelijker, veiliger, betrouwbaarder, sneller, goedkoper, relevanter en overzichtelijker.

Voordelen
digitale
transformatie

authenticatie

Klantinzicht

Alle data komt samen op één centraal punt voor een 360-graden klantbeeld.
besparing

Kostenbesparing

De communicatie loopt efficiënter en de kosten (TCO) worden verlaagd.
automatisch en manueel

Efficiëntie

Door een geautomatiseerd proces over alle kanalen heen loopt jouw communicatie snel, herkenbaar en correct.
Betrouwbaar

Klanttevredenheid

Meer tevreden en loyale klanten door communicatie via het juiste kanaal op het juiste moment.

Waarom digitaal transformeren?

Als bedrijf sta je continu in contact ​​met je doelgroep en interacteert met de klant. Je wilt op het juiste moment en via het juiste kanaal kunnen inspelen op de behoeften van de klant. Alleen zo kun je naadloos voldoen aan de verwachtingen. Door digitalisering bouw je continue kennis op over je klant en doelgroep. Met digitalisering kun je gerichter communiceren en slimmer ondernemen, je maakt bedrijfsprocessen efficiënter en bespaart kosten door de inzet van handige tools en technologie. 

 

Pondres is jouw partner in digitale transformatie

Is jouw bedrijf of organisatie ook toe aan een eerste of volgende stap in een digitale transformatie? Als expert op het gebied van omnichannel communicatie denken wij graag met je mee. Wij kunnen je helpen om op een klantvriendelijke, efficiënte en veilige manier digitaal te werken en te communiceren. Voor een optimale conversie tegen de laagste kosten. Op de pagina digitale transformatie vind je onze diensten, bijvoorbeeld de oplossing voor het digitaal ondertekenen van documenten. 

Advies digitale transformatie

Wil je meer informatie over digitaal transformeren? Neem nu vrijblijvend contact met me op om samen te bespreken waar jouw kansen liggen en hoe we die gaan benutten. Dat kan via info@pondres.nl of bel +31 88 949 41 00. Ik denk graag met je mee. 

Leo
Leo Harpe
Client Service Manager
Neem contact op
omnichannel communicatie
Top
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram