Pondres logo

Goederenontvangst en controle

Goederenontvangst en -controle is de eerste stap in het e-fulfilmentproces.

Home > Wat we doen > Fulfilment > E-fulfilment > Goederenontvangst en controle

Goederenontvangst en -controle is de eerste echte stap van het fulfilmentproces. In deze fase worden de goederen door jouw leverancier geleverd bij Pondres. Wij nemen ze in ontvangst en controleren de goederen op aantal, juistheid en eventuele schade. Wij vertellen je graag hoe wij dit voor jou verzorgen en optimaliseren.

 

Goederenontvangst proces

Wij zorgen voor de juiste ontvangst en controle van jouw goederen via een gestandaardiseerde procedure. De goederen die bij ons binnenkomen, worden zorgvuldig gecontroleerd, ingeboekt in het Warehouse Management Systeem (WMS) en toegewezen aan een passende locatie. 

Van de ingeboekte orders, en veranderingen en verwerkingen hierin, ontvang jij steeds een real-time notificatie. Zo zorgen wij ervoor dat we problemen snel kunnen oplossen, maken we kwaliteitshandelingen zichtbaar en houden we scherp in de gaten of er kostenbesparingen mogelijk zijn door procedures continu te optimaliseren.

Stappenplan goederenontvangst

1.
We vragen jou als leverancier je levering vooraf aan te melden. Zo kunnen wij het juiste personeel inzetten om jouw levering binnen te halen en te controleren. Voor kostbare of breekbare goederen hanteren wij bovendien sterke kwaliteitsprocessen.
2.
Vervolgens wordt de lading gecontroleerd. Klopt de lading van de leverancier met hetgeen wat besteld is, zijn er bijzonderheden en zijn de goederen in juiste staat? Wanneer aan al de criteria is voldaan wordt de levering in ontvangst genomen.
3.

Zodra de goederen in ontvangst zijn genomen en gecontroleerd, worden deze ingeboekt in het WMS en voorzien van een barcode. In het WMS wordt mede de voorraad bijgehouden. Het voordeel van ons WMS is dat jij real-time weet wat er in- en uitgaat. Alle handelingen en constateringen worden geregistreerd en afgehandeld volgens een met jou afgestemde procedure. Zo heb je een compleet overzicht van je voorraad en weet je tijdig wanneer je moet bijbestellen. Wil je hier meer over weten? Lees verder over voorraadbeheer.

4.

De ingeboekte goederen worden vervolgens naar een gepaste locatie gebracht en opgeslagen. Voor het opslaan van goederen beschikken wij over ruim 8000 palletplaatsen.

Komen er met jouw levering breekbare of kostbare goederen mee? Dan hanteert Pondres extra sterke kwaliteitsprocessen, om te zorgen dat de goederenontvangst voor producten die extra aandacht vereisen foutloos verloopt.

Doordat we de procedure voor inkomende goederen samen doorlopen, weet jij zeker dat jouw goederen veilig opslagen liggen bij Pondres. Dankzij ons WMS-systeem ben je bovendien real-time op de hoogte van de status van jouw voorraad. Zo ben en blijf jij volledig in controle.

Naar e-fulfilment

Neem contact op

Goederenontvangst is onderdeel van onze fulfilmentoplossingen. Wil jij meer weten over het uitbesteden van fulfilment? Neem gerust contact met mij op via info@pondres.nl of bel +31 88 949 41 00. Ik help je graag!

Claudia Vorstenbosch
Sales Support
Neem contact op
Top
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram