Pondres logo

Orderverwerking orderpicken

Razendsnel en foutloos orderpicken en verwerken.

Orderverwerking maakt deel uit van het fulfilmentproces, het start zodra een order binnenkomt. Wij voeren het hele proces van fulfilment uit voor onze klanten. Met barcodescanners picken wij razendsnel alle producten. Daarnaast zorgen meerdere controles ervoor dat het orderpicken foutloos verloopt. Het zorgt voor efficiëntie en kostenbesparingen voor jou.

 

Wat is orderverwerking?orderpicken

De hamvraag is: wat is orderverwerking? Orderverwerking is het proces waarbij een magazijnmedewerker, ook wel orderpicker genoemd, de orders die binnenkomen in het Warehouse Management Systeem (WMS) ophaalt en verzamelt. Zodra de orderpicker de goederen uit de voorraad haalt, scant hij met een handterminal het product en de locatie. Nadat de goederen zijn verzameld wordt de order ingepakt. Packing is de volgende fase in het fulfilmentproces.

Orderpicken met scanner

Door het gebruik van scanners is orderpicking is een stuk efficiënter geworden. Bij het aanleveren van de voorraad in ons magazijn, worden jouw artikelen en de locatie voorzien van een unieke barcode. De unieke barcode wordt in het WMS gelogd, inclusief het aantal items dat op voorraad ligt. Wanneer het product wordt gepickt, scant de orderpicker zowel het product als de locatie. Het orderpickingsysteem controleert vervolgens binnen een seconde of de locatie klopt met het product. Deze extra controle zorgt voor een foutloos proces en zo zijn de voorraad gegevens altijd up-to-date. Bovendien geeft de extra check je de garantie dat altijd het juiste product wordt verzonden naar de klant. Daarnaast heeft orderpicken met een scanner nog meer voordelen.

Voordelen orderverwerking met een scanner

Orderpicken met het gebruik van een scanner zorgt voor een efficiënt proces. Alle voordelen op een rij: 

De voorraad is altijd up-to-date

Door de directe verwerking in het systeem heb je real time inzicht in de voorraad.

Minder fouten

Het proces is grotendeels geautomatiseerd met controle momenten.

Bespaar geld en tijd

Door het snelle en efficiënte proces bespaar je tijd en kosten. 

Inzicht locatie vooraad
Het is altijd duidelijk waar artikelen in het magazijn liggen.
Snellere voorraadcontrole
Je hebt altijd een actueel overzicht van de voorraad.
Hoge klanttevredenheid en omzet
Door het efficiënte proces heb je meer tevreden klanten en een hogere omzet.

Orderpickingsystemen

Om efficiëntie te waarborgen picken we producten via de ABC-indeling. Voor het orderpicken zijn er twee orderpickingsystemen, namelijk: statisch orderverzamelen en dynamische orderverzamelen. Wat is de juiste orderpicking-methode? Bij Pondres passen we beide methodes toe. Samen kijken we naar welke methode het beste aansluit bij jouw goederen. 

Daarnaast wordt er met eendimensionaal of tweedimensionaal orderverzamelen rekening gehouden met de pick-hoogte van de goederen.

 

Statisch orderverzamelen

Bij statisch orderpicken beweegt de orderpicker zichzelf naar de goederen om deze te verzamelen in plaats van dat de goederen zijn kant op komen. Statisch orderverzamelen gebeurt in drie stappen: allereerst gaat de orderpicker naar de locatie van de goederen, vervolgens pickt hij de goederen en daarna brengt hij ze naar het afleverpunt. 

Dynamisch orderverzamelen

Dynamisch orderverzamelen of dynamisch orderpicken is de tegenhanger van statisch orderverzamelen. Met dynamisch orderverzamelen wordt de voorraad neergezet bij een centrale orderpickplaats, waar de orderpicker de orders pickt. De orderpicker beweegt zich dus niet zelf naar de goederen toe, maar deze komen zijn kant op, bijvoorbeeld met een lopende band.

Eendimensionaal orderverzamelen

Eendimensionaal orderverzamelen betekent dat het orderpicken gebeurt op ‘menselijke hoogte’. Voor eendimensionaal orderverzamelen worden verrijdbare karretjes ingezet, waarmee de orderpicker zich snel door het magazijn kan bewegen en meerdere orders tegelijkertijd kan verzamelen.  

Tweedimensionaal orderverzamelen

Tweedimensionaal orderverzamelen betekent dat de orderpicker orders op zowel menselijke hoogte als verticaal op hogere hoogtes verzamelt. Voor tweedimensionaal orderverzamelen zetten wij hulpmiddelen in om orderpicking te optimaliseren, zoals heftrucks.

Kies voor een efficiënt orderverwerkingsproces met Pondres fulfilment

Onze jarenlange kennis en ervaring op het gebied van logistiek en klantcommunicatie maken Pondres dé e-fulfilmentpartner voor elke webshop. Met 160 vaste medewerkers verwerken wij ruim 2 miljoen fulfilmentbestellingen per jaar en zorgen wij er elke dag voor dat consumenten hun bestelling tijdig en correct ontvangen.

Naar e-fulfilment

Neem contact op

Wil je meer informatie over het fulfilmentproces? Neem gerust contact met ons op via info@pondres.nl of bel +31 88 949 41 00. Wij helpen je graag!

Claudia Vorstenbosch
Sales Support Medewerkster
Neem contact op
Top
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram