Pondres logo

Wat is Warehousing?

Warehousing is een veel voorkomend begrip in de logistieke dienstverlening. Maar wat zijn warehouses eigenlijk, waarom is het dé oplossing, en kun je het beter intern beheren of uitbesteden? We bespreken het allemaal op deze pagina.

Home > Wat we doen > Fulfilment > E-fulfilment > Wat is Warehousing?

De definitie van warehousing 

Warehousing is het op voorraad leggen van goederen die later worden gedistribueerd. Een warehouse is per definitie een magazijn en betreft enkel goederenopslag. Het opslaan van goederen is onderdeel van het fulfilmentproces

Waarom warehouses gebruiken

Tenzij je dropshipper bent, heeft iedere (web)winkel een voorraad nodig. Deze voorraad wordt opgeslagen in een warehouse. Met Warehousing maak je gebruik van de ruimte, het personeel en de expertise van de onderneming.

 

Sommige magazijnen zijn speciaal ingericht om aan de voorwaarden van goederen met speciale opslagvoorwaarden te voldoen. Denk bijvoorbeeld aan producten die koel bewaard moeten worden, hangende voorraad of elektronica.

 

Warehouse Management systeem

Een Warehouse wordt aangestuurd door een Warehouse Managementsysteem (WMS). Dit systeem houdt de voorraad tot in detail bij. Om het systeem aan te sturen is ieder product voorzien van een barcode. Bij iedere handeling wordt de barcode opnieuw gescand, waardoor het systeem altijd op de hoogte is van waar de voorraad zich bevindt.

Warehousing intern of uitbesteden

Nu je op de hoogte bent van de definitie en wat warehousing inhoudt, kun je de keuze maken of je warehousing intern regelt of liever uitbesteed. Aan beide opties zitten verschillende voor- en nadelen.

Intern 

Voorraad intern opslaan is aan te raden als je een voorraad hebt die eenvoudig zelf te beheren is, niet aan bijzondere voorwaarden hoeft te voldoen en waarbij de ruimte voldoende potentie heeft om je groeiambities waar te maken.

Uitbesteden

Wanneer dit niet het geval is, is het verstandig om warehousing uit te besteden. Professionele warehouses bieden jou de ruimte om je groeiambities waar te maken. Ze zijn flexibel in de opslagruimte die je reserveert, waardoor je eenvoudig kan opschalen in piekperioden en afschalen in dalperioden. Daarnaast maak je gebruik van de expertise en geoptimaliseerde processen van een warehouse, wat de kosten kan drukken. Door gebruik te maken van een warehouse zijn investeringen in locatie en personeel niet nodig, waardoor jij pure focus kan hebben op de groei van je bedrijf.

Neem contact op

Wil je ontzorgd worden in het gehele logistieke proces van goederenontvangst tot en met retourmanagement? Bekijk dan eens onze e-fulfilmentmogelijkheden. Vanaf €3,- per pakket ben je volledig ontzorgd, inclusief track & trace en verzending.

Davy Nanulaitta
Accountmanager
Neem contact op
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram