Webshop koppeling

Door een webshop koppeling wordt jouw e-commerce platform verbonden met ons WMS.

Home > Wat we doen > Fulfilment > E-fulfilment > Webshop koppeling
Als je e-fulfilment uitbesteed dan is een goede koppeling tussen jouw e-commerceplatform of ERP-systeem en het Warehouse Management Systeem (WMS) van belang. Door middel een API-koppeling worden beide systemen aan elkaar verbonden. Dit levert tijdswinst op en alle informatie komt direct én correct binnen; de order kan dan worden verwerkt. Hoe deze website koppeling werkt lees je op deze pagina.

Van data naar fulfilment- en printorders

Jouw webshop draait waarschijnlijk op een e-commerceplatform zoals WooCommerce, Magento, Shopify, Lightspeed of je gebruikt een ERP-systeem voor jouw bedrijfsprocessen. Misschien verkoop je ook producten via marketplaces zoals op Bol.com en Amazon. Met API-koppelingen zorg je ervoor dat de data die via deze systemen binnenkomt automatisch wordt verwerkt tot fulfilment of zelfs -printopdrachten. Met als voordeel dat de klant zijn bestelling correct, veilig en snel ontvangt. Maar zo is ook de artikelinformatie altijd up-to-date en je hebt een realtime overzicht van je voorraad.

Wat is een API-koppeling?

API is een afkorting die staat voor Application Programming Interface. Een API is een klein stukje software dat communicatie tussen twee verschillende programma's of systemen mogelijk maakt. Een andere beschrijving voor een API is softwarekoppeling, twee of meer softwaresystemen zijn met elkaar zijn verbonden. API's zijn uitstekend geschikt voor het automatiseren van processen en het centraliseren en synchroniseren van gegevens.

Heb je geen kennis van API-koppelingen? Neem contact met ons op en we helpen je graag.

API koppeling voordelen

Voordelen API koppeling

Veiligheid

De API biedt controle over de gegevens die worden verzonden en ontvangen. De API controleert alle data voordat de gegevens in het operationele proces komen. Zo worden bestellingen, leveringen en voorraadbewegingen snel verwerkt, is er geen vertraging door ontbrekende informatie en ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Schaalbaarheid

De API is geheel schaalbaar. Voor de API maakt het niet uit of je 500, 5.000 of 50.000 bestellingen per dag moet verwerken. Ze worden met gelijke precisie en snelheid verwerkt. Bovendien is de API ook eenvoudig uit te breiden.

Standaardisatie

Voorheen werden vrijwel alle connecties tussen applicaties een API genoemd. Door de groei van de populariteit van API’s is ook de vorm veranderd. Een moderne API wordt ontwikkeld volgens een aantal standaarden, zoals HTTP en REST. Dit zorgt ervoor dat ontwikkelaars eenvoudig kunnen werken met API’s van verschillende aanbieders. Het is niet meer de vraag hoe je met de API communiceert, maar wat je communiceert.

Méér dan e-fulfilment: klantbeleving staat voorop

Onze jarenlange kennis en ervaring op het gebied van logistiek en klantcommunicatie maken Pondres dé e-fulfilmentpartner voor elke webshop. Met 160 vaste medewerkers verwerken wij ruim 2 miljoen fulfilmentbestellingen per jaar en zorgen wij er elke dag voor dat consumenten hun bestelling tijdig en correct ontvangen.

Besteed je e-fulfilment uit bij Pondres, dan werk je samen met één vast team dat altijd volledig op de hoogte is van jouw proces. Ook wanneer jouw proces maatwerk bevat kan je bij ons terecht. Bovendien heb je real-time inzicht en controle in de status en voortgang van je orders. Dat is niet alles, we kijken continu naar optimalisatiemogelijkheden. We nemen je het volledige proces uit handen, zodat jij je bezig kunt houden met jouw eigen business. 

Naar e-fulfilment

Neem contact op

Wil je meer informatie over onze API-webshop koppelingen? Neem dan gerust even contact met mij op via info@pondres.nl of bel +31 88 949 41 00.

Claudia Vorstenbosch
Sales Support
Neem contact op
Pondres klantbeleving in uitvoering
Top arrow-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram