Pondres logo

Webshop koppeling

Via een API koppelen we het WMS aan jouw favoriete e-commerce platform of ERP-systeem.

Home > Wat we doen > Fulfilment > E-fulfilment > Webshop koppeling

Van data naar fulfilment- en printorders

Jouw webshop draait waarschijnlijk op WooCommerce, Magento, Shopify, Lightspeed of een ander e-commerceplatform en je gebruikt een ERP-systeem voor jouw bedrijfsprocessen. Misschien verkoop je ook producten op Bol.com en Amazon. Met API-koppelingen zorg je ervoor dat de data die via al deze systemen binnenkomt automatisch verwerkt kunnen worden tot fulfilment- en printopdrachten. Met als voordeel dat bestellingen die in jouw webshop worden geplaatst de klant correct, veilig en snel bereiken, dat jouw artikelinformatie altijd up-to-date is en dat je een realtime overzicht hebt van je voorraad.

Wat is een API-koppeling

API is een afkorting die staat voor Application Programming Interface. Een API is een klein stukje software dat communicatie tussen twee verschillende programma's of systemen mogelijk maakt. Een andere naam voor een API kan een softwarekoppeling zijn omdat twee of meer softwaresystemen met elkaar zijn verbonden. API's zijn uitstekend geschikt voor het automatiseren van processen en het centraliseren en synchroniseren van gegevens.

API koppeling voordelen

Voordelen API

Veiligheid

De API biedt controle over de gegevens die worden verzonden en ontvangen. De API controleert alle data voordat de gegevens in het operationele proces komen. Zo kunnen we bestellingen, leveringen en voorraadbewegingen snel verwerken, voorkomen we vertragingen door ontbrekende informatie en ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Schaalbaarheid

De API is geheel schaalbaar. Voor de API maakt het niet uit of je 500, 5.000 of 50.000 bestellingen per dag moet verwerken. Ze worden met gelijke precisie en snelheid verwerkt. Bovendien is de API ook eenvoudig uit te breiden.

Standaardisatie

Voorheen werd alles wat ook maar iets van een connectie was tussen applicaties een API genoemd. Door de groei van de populariteit van APIs is ook de vorm ervan veranderd. De moderne API wordt ontwikkeld volgens een aantal standaarden, zoals HTTP en REST. Dit zorgt ervoor dat ontwikkelaars gemakkelijk kunnen werken met deze APIs. Het is niet meer de vraag hoe je met de API communiceert, maar wat je communiceert.

Méér dan e-fulfilment: klantbeleving staat voorop

Onze jarenlange kennis en ervaring op het gebied van logistiek en klantcommunicatie maken Pondres dé e-fulfilmentpartner voor elke webshop. Met 160 vaste medewerkers verwerken wij ruim 2 miljoen fulfilmentbestellingen per jaar en zorgen wij er elke dag voor dat consumenten hun bestelling tijdig en correct ontvangen. Bij Pondres werk je samen met één vast team dat altijd volledig op de hoogte is van jouw proces. Bovendien heb je real-time inzicht en controle in de status en voortgang van je orders, en kijken we continu naar optimalisatiemogelijkheden. We nemen je het volledige proces uit handen, zodat jij je bezig kunt houden met jouw eigen business. 

Neem contact op

Wil je meer informatie over onze API-webshop koppelingen? Neem dan contact met me op.

Davy Nanulaitta
Accountmanager
Neem contact op
Pondres klantbeleving in uitvoering
Top arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram