Pondres logo

Webshop logistiek uitbesteden

Bestellingen versturen naar klanten is een belangrijk onderdeel van het hele online winkelproces. De levering van je pakket is het visitekaartje van jouw bedrijf. Maar wat komt er allemaal kijken bij webshop logistiek uitbesteden?

Home > Wat we doen > Fulfilment > E-fulfilment > Webshop logistiek uitbesteden

Wat is webshop logistiek

De definitie van webshop logistiek is als volgt:  “Het proces achter een webshop wat zich richt op hoe middelen worden verzameld, opgeslagen en naar hun eindbestemmingen worden verzonden.”

De planning, uitvoering en controle van de transport en plaatsing van goederen en diensten worden uitgevoerd binnen een specifiek warehouse management systeem dat speciaal is ontworpen om webwinkel logistiek foutloos en efficiënt uit te voeren. De term is een alles omvattende betekenis voor afhandelingen die te maken hebben met het proces van bestelling tot en met levering en eventueel retourneren.  

Het e-fulfilmentproces

Pondres ontzorgt je in het volledige fulfilmentproces, tegen goede gunstige verzendtarieven en volledig AVG-proof. En minstens zo belangrijk: met persoonlijke en relevante communicatie. Voor een optimale klantbeleving, en zo behaal je meer klantloyaliteit, conversie en retentie. Wil je meer weten over een specifiek proces? Kies hieronder het procesonderdeel en we vertellen je er alles over.

Jouw webwinkel groeit

Wanneer het aantal bestellingen stijgt, zal de logistiek meer tijd in beslag nemen. Er zal gemerkt worden dat er tijdens het proces steeds meer complicaties gaan optreden. Misschien kan het systeem de hoeveelheid bestellingen niet meer aan, is het magazijn te klein, of is er onvoldoende personeel aanwezig. Er zijn tal van factoren die het logistieke proces beïnvloeden, en juist een goed georganiseerd logistiek proces zorgt voor tevreden klantenefficiëntie en minder kosten. Dus hoe ga jij tijdens de groei van je webwinkel, er ook nog eens voor zorgen dat het logistieke proces er niet onder leidt?

Webshop logistiek goed uitvoeren is een expertise. Heb je twijfels of de organisatie hiertoe in staat is? Schakel dan direct een expert in. Een ondermaats logistiek proces zorgt voor hoge kosten, veel retours en ontevreden klanten. Ga je zelf aan de haal met jouw logistiek. Zoek dan naar de zwakke plekken binnen het proces en kijk of deze op te lossen zijn. Denk daarbij ook goed na over de gevolgen van de aanpassing. Zijn het vaste oplossingen, zoals de uitbreiding van een magazijn, of tijdelijke oplossingen, zoals het inzetten van uitzendkrachten.  

Wanneer het logistieke proces te complex of stressvol wordt, besteed het dan uit. Zo voorkom je onnodige fouten en kan je genieten van ontzorging. Zo kan jij je richten op de verdere groei van het bedrijf.

Voordelen
webshop logistiek
uitbesteden

besparing

Kostenbesparing

Kostenbesparing door meer efficiëntie en betere leveranciersafspraken.
Betrouwbaar

Late cut-off tijd

Vaak een late cut of tijd, waardoor jouw klanten tot laat kunnen bestellen.
Goederen worden terug op voorraad gelegd, geretourneerd naar de leverancier of vernietigd

Extra verzendopties

Extra verzendopties door goede nationale en internationale contacten.
authenticatie

Voldoende capaciteit

Bij pieken is er altijd voldoende capaciteit.
Goederen worden geïnspecteerd

Veilige opslag

Voorraad wordt veilig opgeslagen in eigen magazijn.
automatisch en manueel

Continuïteit

Ook wanneer jij vakantie houdt gaat het proces door.

Nadelen webshop logistiek uitbesteden

Het nadeel van webwinkel logistiek uitbesteden is dat constante kosten niet meteen verdwijnen. Beschik je over een extern magazijn met personeel? Dan kan je wegens langdurige contracten hier niet direct afscheid van nemen. Houd er dus rekening mee dat uitbesteden niet direct besparing met zich meebrengt.

Daarnaast lever je een stukje controle in. Om de controle te behouden is het van belang om je externe partij te vertrouwen en goede afspraken te maken.

Webshop Logistiek uitbesteden bij Pondres

Met meer dan 60 jaar ervaring in het vakgebied weten we als geen ander hoe wij jouw logistiek in goede banen kunnen leiden. Bij Pondres nemen wij verantwoordelijkheid voor het gehele logistieke proces, van goederenontvangst tot en met retourmanagement. Veel fulfilmentpartijen pakken en versturen enkel jouw pakketten, maar wij gaan voor een onvergetelijke klantervaring. Met de mogelijkheid om je verzending te personaliseren voor de ontvanger, zorgen wij ervoor dat jouw klant loyaal blijft en vaker bestelt. Ben je benieuwd wat Pondres kan betekenen voor jouw webshop logistiek? Vraag dan direct een offerte aan. 

Vraag een offerte aan

Stap 1 van 2

  • Voer een getal groter dan of gelijk aan 10 in.

Neem contact op

Wil je meer informatie over onze fulfilmentmogelijkheden? Neem dan contact met me op.

Davy Nanulaitta
Accountmanager
Neem contact op
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram