Webshop logistiek uitbesteden

Door je webshop logistiek uit te besteden kun je met de verzending van een bestelling verschil maken.

Home > Wat we doen > Fulfilment > E-fulfilment > Webshop logistiek uitbesteden

De klantreis moet van begin tot eind een logisch en klantvriendelijk proces zijn. Van oriëntatie tot aanschaf en uiteindelijk de levering van het pakket bij de klant thuis. Je pakket is het visitekaartje van jouw bedrijf. Om dit logistieke proces efficiënt te laten verlopen kun je de logistiek van je webshop uitbesteden. Doe je dat via Pondres, dan zorgen wij de beste bezorging én beleving.

Wat is webshop logistiek

De definitie van webshop logistiek is als volgt: “Het proces achter een webshop dat zich richt op hoe middelen worden verzameld, opgeslagen en naar hun eindbestemmingen worden verzonden.”

Voor een efficiënt en logistiek proces wordt er voor de planning, uitvoering en controle van transport en plaatsing van goederen en diensten gebruik gemaakt van een Warehouse Management Systeem (WMS). Onder webshop logistiek valt eigenlijk alles wat te maken heeft met de activiteiten die te maken hebben met het proces van bestelling tot en met levering en eventueel retourneren. 

Het e-fulfilmentproces

Pondres ontzorgt je in het volledige fulfilmentproces, tegen goede gunstige verzendtarieven. En minstens zo belangrijk: met persoonlijke en relevante communicatie. Voor een optimale klantbeleving, en zo behaal je meer klantloyaliteit, conversie en retentie. Wil je meer weten over een specifiek proces? Kies hieronder het procesonderdeel en we vertellen je er alles over.

Jouw webwinkel groeit

Wanneer het aantal bestellingen stijgt, dan neemt ook het logistieke proces meer aandacht en tijd in beslag. De kans op complicaties tijdens het proces wordt steeds groter. Het systeem kan de hoeveelheid bestellingen niet meer aan, is het magazijn te klein, of is er onvoldoende personeel aanwezig. Er zijn tal van factoren die het logistieke proces beïnvloeden. Een goed georganiseerd logistiek proces zorgt voor tevreden klantenefficiëntie en minder kosten. Hoe ga jij tijdens de groei van je webwinkel ervoor zorgen dat het logistieke proces niet onder je succes lijdt?

Webshop logistiek goed uitvoeren is een expertise. Wil je toch zelf aan de slag met jouw logistiek? Zoek dan naar de zwakke plekken binnen het proces en kijk of deze op te lossen zijn. Denk daarbij goed na over de gevolgen van een aanpassing. Zijn het vaste oplossingen, zoals de uitbreiding van een magazijn, of tijdelijke oplossingen, zoals het inzetten van uitzendkrachten.  

Heb je twijfels of de organisatie hiertoe in staat is? Kies er dan voor om het logistieke proces uit te besteden. Een ondermaats logistiek proces zorgt voor hoge kosten, veel retouren en ontevreden klanten.

Ook wanneer het logistieke proces te complex of stressvol wordt, is uitbesteden een goede oplossing. Zo voorkom je onnodige fouten, word je volledig ontzorgd, ben je flexibel en kun jij je richten op de verdere groei van het bedrijf. Daarnaast kun je zelfs kosten besparen door efficiëntere en goede afspraken met leveranciers.

Voordelen
webshop logistiek
uitbesteden

besparing

Kostenbesparing

Kostenbesparing door meer efficiëntie en betere leveranciersafspraken.
Betrouwbaar

Late cut-off tijd

Vaak een late cut- off tijd, waardoor jouw klanten tot laat kunnen bestellen.
Goederen worden terug op voorraad gelegd, geretourneerd naar de leverancier of vernietigd

Extra verzendopties

Extra verzendopties door goede nationale en internationale contacten.
authenticatie

Voldoende capaciteit

Flexibel, ook bij pieken is er altijd voldoende capaciteit.
Goederen worden geïnspecteerd

Veilige opslag

Voorraad wordt veilig opgeslagen in eigen magazijn.
automatisch en manueel

Continuïteit

Ook tijdens jouw vakantie gaat het proces door.

Nadelen webshop logistiek uitbesteden

Het nadeel van webwinkel logistiek uitbesteden is dat constante kosten niet meteen verdwijnen. Beschik je over een extern magazijn met personeel? Dan kan je wegens langdurige contracten hier niet direct afscheid van nemen. Houd er dus rekening mee dat uitbesteden niet direct besparing met zich meebrengt.

Daarnaast lever je een stukje controle in. Om de controle te behouden is het van belang om je externe partij te vertrouwen en goede afspraken te maken.

Webshop logistiek uitbesteden bij Pondres

Met meer dan 60 jaar ervaring in het vakgebied weten we als geen ander hoe wij jouw logistiek in goede banen kunnen leiden. Bij Pondres nemen wij verantwoordelijkheid voor het gehele logistieke proces, van goederenontvangst tot en met retourmanagement. Met ons WMS heb je altijd en overal inzicht in het proces en behoud je controle.

Veel fulfilmentpartijen pakken en versturen enkel jouw pakketten, maar wij gaan voor een onvergetelijke klantervaring. Met de mogelijkheid om je verzending te personaliseren voor de ontvanger, zorgen wij ervoor dat jouw klant loyaal blijft en vaker bestelt. Ben je benieuwd wat Pondres kan betekenen voor jouw webshop logistiek? Vraag dan direct een offerte aan. 

Vraag een offerte aan

Stap 1 van 2

  • Voer een getal groter dan of gelijk aan 20 in.

Meer over webshop logistiek

Wil je meer informatie over webwinkel e-fulfilment? Neem gerust contact met ons op via info@pondres.nl of bel +31 88 949 41 00. Wij helpen je graag!

Claudia Vorstenbosch
Sales Support
Neem contact op
Top
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram