Wat is fulfilment

Fulfilment kun je zelf doen maar ook uitbesteden, zodat jij je handen vrij hebt voor de ontwikkeling van jouw bedrijf. Op deze pagina leggen we uit wat fulfilment is en wat de voordelen zijn.

Home > Wat we doen > Fulfilment > Wat is fulfilment

Als webshop eigenaar ben je waarschijnlijk klein begonnen, enkele orders per dag of per week. Zodra het aantal bestellingen oploopt, wordt ook het logistieke proces een steeds grotere uitdaging. Geen zorgen, je kunt dit eenvoudig uitbesteden zodat het hele proces gestroomlijnd loopt. Pondres focust zich op het verhogen van de klantbeleving, voor jou én je klanten. Wij helpen je in de optimalisatie van jouw webshop met een volledig en betrouwbaar fulfilmentproces.

In - en onpack
personalisatie
Orders binnen
24 uur geleverd
24/7
real-time inzicht

Fulfilment betekenis

De definitie van fulfillment is:

“De processen die zich richten op het afhandelen en verwerken van opdrachtactiviteiten die voorkomen uit klantcontact.”

Kortom: Fulfilment is het hele proces van orderafhandeling.

Door de opkomst van webshops bestaat vrijwel al het contact uit online klantcontact. Daarom is de term e-fulfilment ontstaan: dat is fulfilment service voor webshops, ook wel webshopfulfilment genoemd. Officieel omvat e-fulfilment dus enkel webbestellingen en fullfilment álle bestellingen. Maar omdat de online wereld inmiddels zo verweven is met de offline wereld, gebruiken wij bij Pondres de termen door elkaar. Tot slot bieden we ook hulp bij marketingfulfilment. Bij Pondres regel je alles onder één dak, dat werkt wel zo prettig.  

De 10 stappen van het fulfilmentproces

Het fulfilmentproces bestaat uit tien stappen. We lopen ze graag samen met je door:
1

Ontvangst en controle

De eerste stap in het fulfilmentproces is het in ontvangst nemen van goederen. De leverancier levert de bestelde goederen direct bij het fulfilmentbedrijf. Bij binnenkomst worden de goederen geteld, gecontroleerd op schade en vervolgens ingeboekt en op locatie gelegd.

2

Opslag

Het opslaan van goederen is een zorgvuldig proces en kost veel ruimte. Ieder product heeft zijn eigen eigenschappen, waardoor het op een bepaalde manier opgeslagen dient te worden. Zo moeten breekbare goederen anders worden opgeslagen dan kleding. Een goede fulfilmentpartij houdt hier rekening mee bij het indelen van de pick- en palletlocaties in het magazijn.
3

Voorraadbeheer

Voorraadbeheer wordt door fulfilmentbedrijven gedaan in hun eigen warehouse of magazijn. Een goede partij maakt eenvoudig een koppeling met jouw e-commerceplatform, dus de omgeving waarop je klanten hun bestellingen doen. Zo komen de bestellingen direct, zonder vertraging binnen bij de fulfilmentpartij, die vervolgens snel aan de slag kan met de verwerking en verzending.
4

Rapportage

Als je het logistieke proces uitbesteedt, betekent dit niet dat je alle controle kwijt bent. Via een goed datawarehouse kun je de processenl real-time volgen. Je ziet hier onder andere hoeveel en wat er verzonden is, hoeveel retouren er zijn binnengekomen en wat de stand van jouw voorraad is.
5

Klantenservice

Als je vragen hebt over bestellingen, voorraden of processen, is het handig als je hier snel over kunt schakelen met je fulfilmentpartner. Zorg dat je altijd een contactpersoon of klantenservice kan bereiken. Zo weet je altijd zeker hoe het met jouw leveringen en producten gaat, en kun je snel schakelen.
6

Orderpicking

Tijdens orderpicking of orderverwerking wordt het product gescand, vastgelegd, gecontroleerd en afgeboekt in het systeem. Het orderverwerkingsproces dient uiterst efficiënt te verlopen om aan een snelle levering te kunnen voldoen. Bovendien is het natuurlijk belangrijk dat het juiste product bij de juiste klant geleverd wordt, zonder schade. Strakke processen en controles zijn dan ook erg belangrijk.
7

Inpakken

Na het picken volgt het packen, vaak met nog een extra check op de order. Het inpakken of verpakken van een bestelling kan op vele manieren gebeuren. Het is mogelijk om orders in de bekende, toch wat saaie bruine verzenddoos te verpakken. Het is des te leuker om de verpakking te personaliseren of een gepersonaliseerd product toe te voegen. De mogelijkheden voor dit soort value added services zijn eindeloos.
8

Value added services

Jouw pakket moet niet alleen leveren wat je klant besteld heeft. Het moet indruk maken, opvallen en oproepen tot meer. Denk aan een herhaalaankoop, positieve review, of mond-tot-mondreclame. Er zijn verschillende value added services waarmee je echt verschil kan maken.
9

Verzending multi-carrier

Verzending is vaak een grote uitdaging én kostenpost als het gaat om fulfilment. Kies voor een fulfilmentbedrijf dat contracten heeft met post- en pakketverzenders. Zij krijgen vaak volumevoordeel en flexibiliteit in (aan)levertijden, daar kun jij van profiteren. Ook aanvullende mogelijkheden zoals Track & Trace en afhaallocaties zijn meestal eenvoudig toe te voegen.
10

Retourlogistiek

Retourlogistiek of retourmanagement is vaak een ondergeschoven kindje bij het logistieke proces. Maar het speelt een belangrijke rol bij de beleving en tevredenheid van jouw klanten. En in jouw administratie. Helaas is het vaak vrij complex en tijdrovend. Denk aan registratie, controle, verwerking en communicatie. Gelukkig kunnen fulfilmentbedrijven ook dit proces perfect uit handen nemen.

Voordelen fulfilment

Fulfilment services uitbesteden kent tal van mogelijkheden zodat jij volledig wordt ontzorgd in het logistieke proces van je webshop orders.

Een e-fulfilmentbedrijf is gespecialiseerd in het uitvoeren van een efficiënt logistiek proces. Het geoptimaliseerde logistieke proces van de fulfilmentpartner in combinatie met goede afspraken met verzendpartijen zorgt voor kostenbesparing door volumevoordeel, lagere opslagkosten en lagere verzend- en retourkosten.

Een fulfilmentpartner kan ook de pieken en dalen in het aantal orders opvangen, denk hierbij aan de verkoop van seizoenartikelen. Met deze flexibiliteit beschik je altijd over precies genoeg capaciteit en heb jij ruimte om te groeien.

Anders dan de meeste fulfilment centra in Nederland is Pondres gespecialiseerd in e-fulfilment met klantbeleving. Geen saaie pakketjes, maar juist met gepersonaliseerde in- en onpack communicatie. Met een handgeschreven kaartje of gepersonaliseerde sticker of verpakking maken we ieder bezorgmoment uniek en verrassend.

Voordelen:
Kostenbesparing
Flexibiliteit
Capaciteit
Opslagruimte
Personalisatie

Een nieuw
e-commerce tijdperk is aangebroken

Grote kans dat je op zoek bent naar nieuwe kansen, dan komt dit paper op het goede moment. Dit whitepaper bruist van de inspiratie en ideeën en staat vol met trends en ontwikkelingen.

Download het gratis whitepaper

Ontdek de 4 e-commercetrends die je niet mag missen!

Pakketje voor:

  • Bart
  • Marcel
  • Anouk
  • Lieke
  • Hans
  • Ilse

Pondres, méér dan fulfilment

Pondres heeft al ruim 60 jaar ervaring in het vakgebied. Wij nemen je graag jouw fulfilmentprocessen volledig of deels uit handen. Met heldere communicatie en rapportages, betrouwbare en efficiënte processen en goede verzendtarieven. En met een goede dosis klantbeleving, bijvoorbeeld door personalisaties in tekst, beeld of gift.  Alles voor een optimale klantbeleving, voor jou en jouw klanten. Mocht je aanvullende vragen hebben over wat is fulfilment of informatie opvragen, neem dan gerust contact op met ons.

Naar fulfilment

Neem contact op

Wil je weten hoe wij jou kunnen helpen met fulfilment? Neem gerust contact met ons op via info@pondres.nl of bel +31 88 949 41 00. Wij helpen je graag!

Claudia Vorstenbosch
Sales Support
Neem contact op
Top
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram