Wat is order fulfilment?

Het proces van orderwerking is vrij uitgebreid, door order fulfilment uit te besteden bespaar je veel tijd.

Home > Wat we doen > Fulfilment > Wat is order fulfilment?
Voorraadbeheer neemt veel tijd in beslag, tijd die je waarschijnlijk liever besteedt aan de kernactiviteiten van je webshop. Order fulfilment kan voor jou de uitkomst bieden. Maar wat is order fulfilment en wat kan het voor jou betekenen? Je leest het hier.

Definitie orderfulfilment

De betekenis van order fulfillment is:

“De processen die zich richten op het afhandelen en verwerken van orders die voortkomen uit (webshop)bestellingen.”

Is orderfulfilment dé oplossing voor jou?

Het zal je niet ontgaan zijn dat e-commerce booming is. E-commerce breekt jaar na jaar omzetrecords. Webshops die onderdeel uitmaken van de exponentiele groei profiteren van de hoge omzetten, maar lopen ook tegen grenzen aan, zoals: magazijngrootte, personeel en gebrek aan efficiëntie. Met orderfulfilment besteed je de logistieke afhandeling van jouw webshoporders uit. Hierdoor heb je de vrijheid en tijd om je te focussen op de groei van je webshop en hoef jij je geen zorgen te maken over magazijngrootte, voorraadbeheer en personeel. 

Voor- en nadelen

Het aanbod aan webwinkels groeit, en daarmee ook de wensen en eisen van de consument. Denk hierbij aan levertijden van één werkdag, gratis retourneren en personalisatiemogelijkheden (voor bijvoorbeeld cadeaus). Dit maakt het lastig maar wel interessant om de concurrentie voor te blijven.

Om aan de hoge verwachtingen te kunnen blijven voldoen, heb je een overzichtelijk en efficiënt logistiek proces nodig. Dat kost veel tijd, ruimte, geld en personeel. Dus waar vind je de balans tussen kostenbesparing en een optimaal logistiek proces?

Voordelen
orderfulfilment

Kennis en ervaring

Het efficiënt uitvoeren van een logistiek proces is een specialiteit, gebouwd op ervaring. Een fulfilmentbedrijf heeft alle middelen en kennis in huis om jouw logistieke processen soepel te laten verlopen.

Kostenbesparing

Door volumevoordeel, lagere opslagkosten en lagere verzend- en retourkosten.

Flexibiliteit

Een fulfilmentbedrijf kan gemakkelijk pieken (of dalen) in je orders opvangen, bijvoorbeeld rond de feestdagen.

Gemak

Personalisatie maakt een verpakking meer dan een omdoos. Een goede fulfilmentpartner kan personalisatie voor je verzorgen. En denk aan de diensten van partners van het fulfilmentbedrijf, zoals Pakjegemak en de landelijke ophaalpunten van PostNL. Je wordt op alle mogelijke manieren ontzorgt, zodat je ook nog eens tijd overhoudt.

Focus

Door het fulfilmentproces uit te besteden houd je focus op de groei van je bedrijf.

Nadelen
orderfulfilment

Controle

Wanneer je processen uitbesteedt, verlies je ook een deel van de controle. Daarom is het belangrijk om jouw fulfilmentpartner goed te leren kennen. Bespreek wat de stappen zijn als er iets misgaat en maak duidelijk wie de contactpersonen zijn. Vaak zijn er genoeg opties om zoveel mogelijk controle en inzicht te behouden, dus praat hierover en kijk wat voor jou het beste werkt.

Kosten

Fulfilmentbedrijven besparen kosten, maar kosten natuurlijk ook zelf geld. Kijk daarom goed hoeveel orders er maandelijks verstuurd moeten worden, welke diensten je je klanten wilt aanbieden en of dit zelf werkbaar is.

Neem contact op

Wil je meer informatie over fulfilment? Neem dan contact met ons op via info@pondres.nl of bel +31 88 949 41 00. Wij helpen je graag!

Jos
Jos Schellekens
Client Service Manager
Neem contact op
e-fulfilment
Top arrow-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram