Pondres logo

Wat is warehousing?

Warehousing is simpelweg het opslaan van een voorraad in een opslagruimte. Maar zo simpel is dat niet.

Home > Wat we doen > Fulfilment > Wat is warehousing?
In - en onpack
personalisatie
Orders binnen
24 uur geleverd
24/7
real-time inzicht

Warehousing is een veelvoorkomend begrip in de logistieke dienstverlening. Maar wat is een warehouse eigenlijk en waarom is het een goede oplossing voor webshop eigenaren. Je kunt het intern beheren of uitbesteden, maar wat is beter? We bespreken het allemaal op deze pagina.

 

De definitie van warehousing 

Warehousing is het op voorraad leggen van goederen die later worden gedistribueerd. Een warehouse is per definitie een magazijn en betreft enkel goederenopslag. Het opslaan van goederen is onderdeel van het fulfilmentproces

 

Waarom warehouses gebruiken

Tenzij je dropshipper bent, heeft iedere (web)winkel een voorraad nodig. Deze voorraad wordt opgeslagen in een warehouse. Warehousing kun je intern regelen maar je magazijn kan ook uitbesteed worden. Aan beide opties zitten verschillende voordelen en nadelen:

Warehousing intern of uitbesteden

Intern 

Voorraad intern opslaan is aan te raden als je een voorraad hebt die eenvoudig zelf te beheren is, niet aan bijzondere voorwaarden hoeft te voldoen en waarbij de ruimte voldoende potentie heeft om je groeiambities waar te maken.

Wanneer dit niet het geval is, is het verstandig om warehousing uit te besteden. 

Uitbesteden

Met externe warehousing maak je gebruik van de ruimte, het personeel en de expertise van de onderneming. Professionele warehouses bieden jou de ruimte om je groeiambities waar te maken. Ze zijn flexibel in de opslagruimte die je reserveert, waardoor je eenvoudig kan opschalen in piekperioden en afschalen in dalperioden. Daarnaast maak je gebruik van de expertise en geoptimaliseerde processen van een warehouse, wat de kosten kan drukken. Door gebruik te maken van een warehouse zijn investeringen in locatie en personeel niet nodig, waardoor jij pure focus kan hebben op de groei van je bedrijf.

Houd rekening met:
Opslagruimte
Capaciteit
Expertise
Kostenbesparing
Flexibiliteit
Groeipotentieel

Warehouse Management Systeem

Warehousing wordt aangestuurd door een Warehouse Management Systeem (WMS). Dit systeem houdt de voorraad tot in detail bij. Om het systeem van de juiste informatie te voorzien is ieder product voorzien van een barcode. Tijdens het orderpicken wordt de barcode bij iedere handeling gescand, waardoor het systeem altijd op de hoogte is van de status van de voorraad.

Door een webshop koppeling te maken tussen jouw e-commerce platform en ons WMS heb je een naadloze aansluiting. Alle informatie komt automatisch binnen en de orders kunnen meteen worden verwerkt. 

Pakketje voor:

  • Bart
  • Marcel
  • Anouk
  • Lieke
  • Hans
  • Ilse

Pondres, méér dan warehousing

Pondres heeft al ruim 60 jaar ervaring in het vakgebied. Wij nemen je graag jouw fulfilmentprocessen volledig of deels uit handen. Met heldere communicatie en rapportages, betrouwbare en efficiënte processen en goede verzendtarieven. En met een goede dosis klantbeleving, bijvoorbeeld door personalisaties in tekst, beeld of gift.  Alles voor een optimale klantbeleving, voor jou en jouw klanten. Mocht je aanvullende vragen hebben over wat is warehousing of informatie opvragen, neem dan gerust contact op met ons.

Naar e-fulfilment

Neem contact op

Wil je ontzorgd worden in het gehele logistieke proces van goederenontvangst tot en met retourmanagement? Bekijk dan eens onze e-fulfilmentmogelijkheden. Vanaf €3,- per pakket ben je volledig ontzorgd, inclusief track & trace en verzending.

Claudia Vorstenbosch
Sales Support
Neem contact op
Top
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram